Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

torsdag 30 april 2015

Läsrapport: April 2015

Jösses, nu är April också slut! Vart tar tiden vägen? Här kommer i alla fall månadens läsrapport:

 
Antalet lästa böcker i April 2015 är: 4 stycken!
  1. Femtio nyanser av mörker - E L James
  2. Angel - Katie Price
  3. Sökaren - Harlan Coben
  4. Född fenomenal - Josephine Bornebusch
Antalet påbörjade böcker som jag inte hann läsa ut? 1 - Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant. Sen har jag ju läst en novell ur novellsamlingen My true love gave to me, men räknar inte med den, då jag bara läser i den när jag känner för det.
 
Hur många sidor är lästa? 1355
 
Hur många författare per kön? 3 tjejer och en kille! (The Queens dominerar)
 
Hur många böcker är recenserade? 0/4 .. pinsamt? JA! Har åtminstone fått klart Mars-recensionerna.. något i alla fall! Men inte så bra gjort av mig ..
 
 
 
 
Hur många var bibliotekslån? 2 stycken
Hur många var egna? 2 stycken (inga hyllvärmare dock)



Bra: Angel
Bättre: Femtio nyanser av mörker
Bäst: Sökaren & Född fenomenal (går inte att välja)
 
3 av böckerna låg på 200-300 sidor, medans Femtio nyanser av mörker låg på ungefär 500 sidor. Så lagom tjocka! Och alltså Angel var väll den bok som jag inte gillade så mycket överhuvudtaget, störde mig så sjukt på den ibland! FNAM var en bra fortsättning, Sökaren ett bra avslut (hoppas dock fortfarande på en fyra, har till och med mailat Harlan Coben och frågat om det kommer en fyra, men har inte fått något svar tyvärr) och Född fenomenal är en helt FAB och fristående bok - som det var klass på!
 
Så jag är väll hyfsat nöjd över den här månaden! Har även köpt 4 böcker av en bokbloggerska, som förhoppningsvis kommer hem till mig snart! Så förbered er på en bookhaul! :D Det är böcker som jag har velat läsa länge ... kan jag i alla fall avslöja ;)
 
Hur tycker ni att April har varit? Läste ni mycket? Något annat kul? Och ska ni på någon majbrasa ikväll? :D Jag själv ska det i alla fall! 

söndag 26 april 2015

Kanske är det allt du behöver veta

 
Författare: E Lockhart
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2014
Serie: -
Sidantal: 258
Språk: Svenska
Originaltitel: We were liars
Nyckelord: kärlek, sommar, tragedi, hemligheter, lögner, vänner och en släkt
Övrigt: Utläst 23 mars 2015
 
 
 
Det här är absolut inte min bästa recension, så ni är förvarnade .. haha!
Handling från bokus + lite skrivet av mig:
 
Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. På somrarna tillbringar den förmögna och nästintill perfekta familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Familjen verkar vara perfekt utifrån, men på insidan finns det hat, lögner, svek, avundsjuka men samtidigt kärlek. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat - Cadences stora kärlek - men samtidigt familjens utböling.

Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?  (ska nog inte säga så mycket mer om handlingen)
 
 
 
En karta över familjens ö - som inte finns med i den svenska upplagan av boken! Så jag hittade tyvärr denna efter att att jag hade läst ut boken. Men ha gärna den här kartan bredvid er när ni läser, ex på mobilen. Klicka på bilden för att göra den stor!
 
 
Omdöme och tanke:
Jag vet inte vad jag har att säga om den här boken. Jag läste ut den på typ 2 dagar. Jag bara läste och läste, tänkte knappt på boken eller jag tänkte ju. Men alltså jag försökte inte riktigt förstå historien. Jag var frånvarande när jag läste på något sätt. Så det känns egentligen som att jag aldrig har läst den här boken. SÅ - det behövs antagligen en omläsning någon gång. Jag kände inte kärleken - MEN jag grät floder på slutet. För att det där OMG slutet var verkligen OMG. Jag antar att jag bara ville komma fram till slutet, för att få reda på varför det var så omtalat. Vilket var väldigt fel av mig, känns som att jag svek boken. Jag brydde mig knappt om historien, och jag ångrar verkligen det. Alla har ju liksom älskat den här.
 
Men när jag kollade på en recension nyss, så förstår jag ju att jag ändå på något sätt gillade boken när jag läste den, men jag minns inte riktigt det nu. Den var speciell, och väldigt fin. Påminner lite lite om Sarah Dessens böcker, som jag förövrigt älskar. Men den här boken HAR potential - så alltså den skulle passa mig. Men jag engagerade mig inte riktigt i den när jag läste, och alltså det förstörde massor! Känner mig så hemsk. Får nästan ont i lilla bokhjärtat. :(
 
MEN, en omläsning krävs nog i framtiden! Den här boken var som när jag som filmen Fifty shades of grey, jag var tvungen att se om den för att jag koncentrerade inte mig tillräckligt första gången! Och den blev mycket bättre andra gången!
 
Något som jag minns är att tempot var lite för snabbt ibland, man hade svårt för att kunna hinna sätta sig in i vissa grejer ibland. Hann inte riktigt falla för Gats och Cadences kärlek, det var lite för lite av det. Även om jag förstår att hon verkligen gillade han!
 
Så för att sammanfatta, jag var inte rättvis mot boken. Så jag vill inte säga att den var jätte bra eller jätte dålig. Den var okej i alla fall, och slutet fick mig! MEN, ni bör inte haka upp er på slutet, koncentrera er på historien och själva boken. - Det är mitt tips. Om jag läser om boken, så kommer jag att skriva en riktig recension om boken! Men fin och speciell var boken - älskar den där somriga känslan! Men jag tänker inte döma boken efter min läsning för tillfället i alla fall. Men det kan ju vara så att jag helt enkelt inte passade för boken heller. Ja, alltså detta blev ju rätt svårt.. Fast alltså jag gillade ju den ändå, men det behövs nog ändå en omläsning. När jag såg trailers gjorda av fans, fick jag i alla fall lite ont i hjärtat, pga historien. Så jag känner ju något för den ändå. Men gud jag vet inte. D: Tack till er som orkade läsa igenom allt mitt daltande om boken i alla fall. ♥ Den här recension blev väll mest för mig, fick skriva av mig osv. Ni får nog inte ut så mycket av den..
 
Någon mer som har haft samma problem när ni läste en bok? Har ni läst den här boken? Vad tyckte ni? Gillar ni E Lockhart?
 
 

lördag 25 april 2015

Boklyckan lottar ut böcker!

Hej alla! Jag vill tipsa er om att Alba på boklyckan håller just nu i en utlottning där NI har chans att vinna 3 olika fina böcker!! För att läsa om hur du anmäler dig till utlottningen eller för att anmäla dig - så klickar du häääär! Här är de fina fina fina priserna:
 
 
 
Jag ska i alla fall vara med i tävlingen, då jag är intresserad av både Anna och den franska kyssen och Outtalat. Även Enklav! Och sen så äger jag ingen av böckerna .. så varför inte? ihhhh vill vinna! :D 
 
ps. kommer kanske upp en recension imorgon! Behövs bara tas en bild..

torsdag 23 april 2015

Liebster Award

Tack så mycket för den här awarden Alba och Klara! ♥ Om någon mer skulle få för sig att tagga mig, så gör jag självklart dina frågor också. För det är ju trots allt inte samma frågor, så man kan ju göra hur många gånger som helst! :)
 
 
 
 
Regler:
Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare 
Gör 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar
 
 
 
Nu till Albas frågor:

1. Vilken bok ser du mest fram emot att läsa just nu?
Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant! Bara för att hon skriver så sjukt grymma deckare.

2. Har du några book boyfriends, i så fall vilka?
Ja, det är några. (satt förövrigt och skrev upp några i min mobil för någon dag sen, INNAN jag blev nominerad .. ödet?) Utan inbördes ordning: Augustus Waters, Christian Grey, Cooper Cartwright, Sam Roxton, Mickey Bolitar, John, (från boken En plats de kallar lyckan) Wes, (mitt perfekta liv) Four och säkert en massa mer som jag inte kommer på nu. Juste Newt från Maze runner också! Vissa av de som jag nämnde vet jag inte, lite osäker på Sam Roxton. Men jaja, kan fixa en komplett lista någon annan gång.. Förresten Lucas Delos också. Och Ivan. (lite / kanske - ihop) Men nu får det vara nog.
 
3. I vilken fiktiv värld från en bok eller film skulle du helst vilja leva?
Jag vet inte.. det är väll mest karaktärerna man vill träffa och inte världen. Men skulle ju vara coolt att testa på någon dystopi, som Divergent. Annars så skulle jag vilja befinna mig i någon av Sarah Dessens böcker! Allt är så idylliskt och fint där! Kanske Mitt perfekta liv eller Mycket mer än så.
 
4. Favoritcitat från en bok?
Har ingen favorit, men en av de senaste som jag gillar:
 
“Lover? I don't know.
I don't know if she loves me.
I don't know if I love her.
All I can say is, she's the one I think about. All the time.
She's the voice I want to hear. She's the face I hope to see.”  
 
Sophie Kinsella, I've Got Your Number ♥ 
 
 
5. Te eller kaffe?
Te. Bara för att jag inte dricker kaffe. Men alltså jag blir oftast besviken när jag dricker te. Vill ha mer smak! :( Så egentligen inget av det!
 
6. Om din bokhylla började brinna och du bara kunde rädda en enda bok, vilken skulle du rädda?
Jag vet tyvärr inte.. går ju inte att bara välja en, för har ingen som är så där SJÄLVKLAR. Så jag skippar denna .. haha.
 
7. Vem är din favorit side kick-karaktär och varför?
Det känns som att min bokhjärna är AV för tillfället. Kommer typ inte på någonting som har med böcker att göra! Men Ema och Spoon I Mickey Bolitar - trilogin. För att båda är smarta, roliga och en aning speciella. De gör böckerna bättre! (utan dem skulle det vara tråkigt) Sen tycker jag att Newt i Maze Runner är fin. Han verkar så schysst!
 
8. Vilken magisk/övernaturlig varelse skulle du allra helst vilja vara?
En ättling till en gud. Som Helena i Starcrossed! Liksom hon är vacker, kan FLYGA, är stark och en massa mer! För det måste väll räknas som en magisk "varelse" ändå? För det är ju inte vanliga människor precis. Sen har hon en så cool historia också. (grekisk mytologi)
 
9. Vilka är dina favoritbokbloggare?
Oj oj oj, det är ju verkligen ett par! Jag vill ju inte göra någon ledsen, genom att glömma någon ... Men en blogg som jag följt länge är Elvira The World I Live In! Sen gillar jag även Lizas, Elinas, Albas, AnnasKlaras och Amandas bloggar. FÖR en KOMPLETT lista kika in här. Det är en lista på alla bloggar som jag följer, så om du finns med där så gillar jag din blogg helt enkelt! :)
 
10. Vilken karaktär skulle du vilja ha som bästa vän?
Den roligaste karaktären som jag kommer på för tillfället är Heather Wells, så ja det blir mitt svar. Hon är så sjukt underhållande, och tror att det kan vara rätt kul att ha henne som bästa vän.

11. Om du bara fick läsa en enda bok för resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Alla Potterheads har ju Harry Potter att svara här. Men jag har ju inte läst Harry Potter, så jag har inte riktigt ett sånt bra svar. Förut skulle jag kanske säga Förr eller senare exploderar jag, men njaaa, skulle bli alldeles för sorgligt och jobbigt. Jag vet faktiskt inte vilken bok jag skulle välja. Lämnar den här frågan öppen, och om jag kommer på någon skriver jag dit det sen!
 
Och nu över till Klaras frågor:
 
1. Vilken bok läser du just nu?
 
Född fenomenal
 
 
 
2. Vilken bok skulle du vilja läsa just nu?
Kolla på Albas frågor och sen fråga nummer 2. Samma svar!
 
3. Vad gör du om dagarna? Studerar/jobbar?
Jag går i årskurs 7 i skolan, så jag studerar. Utöver att blogga och läsa så spelar jag på mobilen, spelar kort, kollar på tv eller är med vänner. Typ. Och ja surfar runt på internet med.
 
4. Vilken är din favoritfilm?
Hmm ... Måste väll nästan vara alla 3 High School Musical filmerna, för att jag sett de typ tusentals gånger. Eller disneyfilmen Cars. ♥.♥
 
5. Har du någon favoritsommarbok?
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. (eller egentligen alla böcker av Dessen)
 
6. Vilken bok har du läst flest gånger? 
Nu är det ju så att jag aldrig läst om någon bok på senare år. (bara en halv bok) När jag var liten var det en bok som jag läst om massor av gånger! Tror den hette Hopp in. Den handlade om en bil som åkte runt och plockade upp olika djur. Djuren hoppade rent ut sagt in i bilen. Haha, fina minnen det! :')
 
Hopp in! - I. Whybrow & D. Meling
Bild från tradera
 
7. Vilken är den bästa boken du har läst hittills i april?
Fuskar (det här är dock inte första gången i det här inlägget, haha) och säger 2 stycken: Femtio nyanser av mörker och Sökaren! Båda är två böcker som ingår i serier, och ja jag gillar båda serierna, så ett rätt så självklart val!
 
8. Vilken är din favoritmat?
Jag har ingen speciell favoriträtt, men jag gillar kinesisk mat! Sen älskar jag förövrigt OLW's favoritmix samt Sour Cream & Onion chips + kinapuffar = en lyckad fredagskväll!
 
9. Hur tror du att den svenska sommaren 2015 kommer att bli?
I bokväg har jag ingen aning, har inte någon koll på sommarens bokutgivning! Annars hoppas jag väll att sommaren ska bli fin fin. Jag hoppas verkligen att vi åker utomlands till något varmt fint land. CUZ I NEED IT. Så avslappnande! Att släppa allt..
 
10. Finns det någon aktivitet som du skulle kunna likställa med läsning?
Det är väll bloggandet i så fall, men inget annat.
 
11. Vad drömmer du om?
Nu är det ju så att jag inte har några framtidsplaner överhuvudtaget.. jätte tråkigt jag vet. Men skulle kunna tänka mig att jobba på bibliotek, på ett bokförlag, som journalist, någon som debatterar eller att jobba på en tidning och göra layouts och design till den. Sen är det kul med HTML också, så jag kanske ska bli en som designar sidor eller liknande. Något åt det hållet. Just nu drömmer jag väll mest om en utlandssemester :D
 
De jag nominerar:
The World I Live In (har redan blivit nominerad, men skulle vilja läsa hennes svar! ;))
 
och där kommer jag inte på fler för tillfället! Många av de som jag ville tagga har redan gjort denna, men om du tycker att mina frågor verkar roliga får du självklart göra dem igen! Sen så får du som inte är taggad göra dem också självklart! Lämna gärna länk till awarden isåfall, så att jag kan läsa dina svar! :)
 
 
Era frågor är:
  1. Vad läser du just nu?
  2. Om du skulle få skriva en egen bok om precis vad som helst, vad skulle du välja att skriva om? Ex. Vilken typ av bok och vilken handling? Tjock / tunn?
  3. Vilken bok har varit mest efterlängtad för dig genom tiderna? Varför?
  4. Favoritcitat från en bok?
  5. Var skulle du helst vilja jobba? På ett bibliotek, ett bokförlag eller i en bokhandel?
  6. Om du fick välja 3 egenskaper (eller eventuellt kraft) från 3 olika bokkaraktärer som du själv skulle vilja ha, vilka skulle det bli?
  7. Vilken eller vilka bokkaraktärer känner du igen dig själv mest i?
  8. Vad drömmer du om i livet?
  9. Om du inte skulle blogga om böcker, vad skulle du vilja blogga om då? (om du redan har fler bloggar / eller en blandad blogg, vad skulle du vilja blogga med utöver det?)
  10. Har du någon vana när du läser? T.ex. att du måste sitta i en viss fåtölj, dricka något eller äta något speciellt? Eller gör du något speciellt medans du läser?
  11. Sista frågan, vilka är dina favoritbloggar?
 

 

måndag 20 april 2015

Låttext som passar en bok och jag har sett filmen

Jag har hittat en liten bit ur en låt som passar så bra till de två första böckerna i 50 shades of Grey - trilogin! (Låtarna till soundtracket till filmen passar ju självklart, men det här är en låt som inte hör ihop med trilogin överhuvudtaget!) Så vill ju självklart dela med mig av min lilla upptäckt. Min recension på första boken i trilogin hittar ni häär. Och bild på böckerna här nedan, om någon nu skulle missat dem!
 
 
Texten:

"I'm a flame
You're a fire
I'm the dark in need of light
When we touch, you inspire
Feel the change in me tonight
So take me up, take me higher
There's a world not far from here
We can dance in desire
Or we can burn in love tonight"
 
- första versen ur låten Firestone av Kygo feat. Conrad.
 
 

 
 
Alltså, SÅ PÅ PRICKEN! Anastasia har tänkt något liknande i boken. Att hon ska hjälpa Christian att ta sig upp till ljuset, och ut ur mörkret som han befinner sig i! Så Christian är "the dark in need of light" och ja han vill ta sig högre upp, ut ur mörkret! (det finns även en annan värld i närheten av han - den ljusare) Ni som läst de två första böckerna, håller ni inte med om att det passar faktiskt? Jag själv tycker att det passar läskigt mycket! Resten av låten passar inte in till böckerna, MEN DESSA FÅ RADER GÖR DET. Så är det bara. (ni som ej läst dem förstår nog inte lika bra ..)
 
 
♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪
 
 
Har förövrigt läst ut den andra boken i Fifty shades nu, så recension ska upp någon gång! Och jag börjar verkligen bli obessed med serien.. Ana är så underbar, Christian har förändrats och är så söt, snäll, omtänksam och en perfekt gentleman! Jisses, så söta tillsammans! Är så glad att jag läst serien.. ler inombords varje gång jag ser eller hör något som är relaterat till serien. Det är ju inte alla som vet om att man läst de.. haha ;) Lite så här hemligt, men så kul!
 
Har också sett filmatiseringen av Fifty shades of Grey. Så kul att få se boken bli till "liv" efter att precis läst den. Ana passar VERKLIGEN som Ana. (oj alltså skådespelaren passade .. haha) Christian kunde ha varit lite hetare, men ja han är ju fin fin han med. Har förövrigt sett filmen två gånger och två dagar i rad. Haha. Kände att jag inte var så närvarande vid första titten, tänkte inte så mycket på den och ja det kändes inte som att jag sett den överhuvudtaget. SÅ dagen efter såg jag filmen igen. Och älskade typ den då. Så jag föreslår att se filmen två gånger, den fastnar mer, man upptäcker mer (för alltså filmen gick i en väldans snabb takt) och gillar den mer då! :D Men väldigt kul med filmatiseringen, då den är rätt lik hur boken var! Repliker, händelser osv. Så för er som läst böckerna rekommenderar jag filmen!
 
The way he look at heeeeer ♥
 
hahahhaa .. var bara tvungen :'D
 
 
Det var väll allt jag ville för stunden! Berätta gärna om ni tycker att texten passar. Eller något annat Fifty shades-relaterat? Jag själv har kollat rätt mycket på Youtube efter intervjuer med skådespelarna till Ana och Christian. Tycker de är söta ihop, och de ser verkligen ut att trivas till sammas. (ja, jag shippar dem i verkligheten också haha) Bara jag? Alltid kul om ett on-screen par blir tillsammans i verkligheten ♥
 
Någon som läst filmen eller läst böckerna? :) Vad tycker ni? Är ju rätt blandade åtsikter om böckerna. (och ja filmen med)

 

lördag 18 april 2015

Nya kontakter

 
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2012
Serie: -
Sidantal: 368
Språk: Svenska
Originaltitel: I've got your number
Nyckelord: kärlek, humor, vardag, lite spänning (för att vara en vanlig vardag)
Övrigt: Utläst 15 Mars 2015
 
 
 
Den här boken har jag varit intresserad av ett tag (då jag såg en recension på den hos en bokbloggerska) och när jag hittade den på ICA Maxis bokrea, så högg jag till och köpte den! Vilket jag är glad för, eftersom jag blev inte precis besviken!
 
~
 
(Handling från bokus, då jag tycker den beskriver bra och orkar inte skriva själv denna gång tyvärr)
 
Ibland är ett samtal allt som krävs ...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...
 
 
 
 
 
Omdöme och tankar: 
Nu var det över en månad sen jag läste ut den här boken, så vi får se hur det går. Antecknade en hel del på mobilen under läsningen tack och lov, så att jag vet vad jag tyckte! Skrivit om den lite på goodreads också, finns att läsa här.
 
Det här måste ju vara en ny favorit bok! ♥♥ DU som inte läst den BORDE läsa den typ NU. Satt precis och kollade massa recensioner på boken på goodreads, och insåg då att jag glömt HUR MYCKET jag älskar denna bok.. men nu är jag säker! Blev nog lite tårögd också förövrigt, hittade en fin recension, haha. Satt förövrigt och bara kramade denna bok när den var utläst >:D Men nu pratar vi om VARFÖR jag gillar den ..
 
Jag älskar handlingen, relationerna, romantiken, spänningen, tempot, lättsamheten och att den var väldigt rolig i bland. Allt blev så bra ihop! Skrattade flera gånger, och framförallt log man igenom boken! Jag gillade Sam, även fast han för min del hade kunnat vara lite mer charmig eller romantisk. Men man gillade honom ändå! Och att han förlät Poppy, trots hennes stora misstag! (sen att han var sådär överbeskyddande är sött) Sen gillade jag ju verkligen Poppy också som var rolig, lättsam och så underhållande att läsa om! Gillar henne lika mycket som Heather i Heather Wells-böckerna. (och de är också mina favoritböcker!!) Hennes man gillade jag inte riktigt lika mycket, han var alldeles för självupptagen och hon trivdes ju inte riktigt med han ..
 
Vissa grejer i boken kändes lite flummiga, eller ja lite lösa. Det hörde inte riktigt ihop, man undrade hur det gick till. (eller hängde inte riktigt med..) Minns inget exempel just nu dock. Men alltså bokens helhet gjorde att man glömde bort det här, så det var helt okej ändå. Det var väll det enda dåliga med boken, att författaren skulle tänkt över vissa saker lite mer. Annars var allt fint fint fint. Sen tyckte jag att Poppy borde ha blivit överlycklig i slutet av boken, men hon visade inte sina känslor så mycket. Det skulle hon kunna gjort.
 
Tårarna rann när jag läste slutet av boken. (vilket är rätt vanligt för lite överkänsliga mig, men kan vara så skönt att bara släppa på också haha) Det var extremt känslomässigt på slutet, sorgligt, lycka, kärlek och gud vet vad. Det blev väldigt mycket på en gång! Sen visste jag hur jag VILLE att boken skulle sluta, så då var man ju lite orolig att det skulle vara något helt annat slut. Men gud vilken lättnad det var när det slutade som man ville. Då rann det väll ännu någon tår. Haha. (jisses, säg vad ni vill om mig)
 
Så för att sammanfatta, LÄS BOKEN! Det här är verkligen ingen vanlig kärleksbok som ibland kan vara alldeles för långtråkig och smörig. NEJ. Den här har spänning, kärlek och vardag - och det blir inte långtråkigt överhuvudtaget! Boken klassas väll som chick-lit, men jag älskar den ändå! Är inte lika smörig som vissa chick-lits. (sen är omslaget jätte fint) Den här passade i alla fall mig som handen i handsken. MÅSTE läsa om den någon gång, för att jag skulle vilja upptäcka nya detaljer. (jag tror att det kan finnas lite) Det här var även min första bok av Kinsella, kommer nog läsa mer av henne. :) Något förslag?
 
 
Någon som läst den? Vad tyckte ni? Eller är ni intresserade av boken? Blev förövrigt en rätt lång recension, hoppas att ni orkade läsa , haha .. ♥
 

onsdag 15 april 2015

Två böcker jag nyss har fått upp ögonen för ..

... kommer det här inlägget att handla om!



Ensam på Mars - Andy Weir
Det här är som sagt en av de senaste som jag fått upp ögonen för! Den är ju rätt ny utgiven (på svenska i alla fall) och verkar väldigt intressant! För mig som tycker det är spännande med rymden, kommer den nog passa mig. Har dock inte läst något tidigare inom den här genren, science-fiction. Så kan bli kul med något nytt. Har även läst att den ska vara rätt humoristisk av sig - vilket låter ännu bättre! Boken ska även bli film, så den borde ju vara rätt bra i alla fall! (kommer till hösten 2015) Hoppas även att det här är en självstående bok och ingen serie, för har så många serier att påbörja redan .. (just me? haha)
 
Handling från förlaget:
Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever – i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos humor, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.
 
 
 The One and Only Ivan - Katherine Applegate
Den här fick jag upp ögonen för tack vare Liza Iregnet! Det är en bok som handlar om en gorilla, och alltså boken utspelar sig ur gorillans perspektiv! Så himla coolt ju! Det är ju det som lockar mig mest! Fick dock reda på att det här är en vers-bok, men provläste den på amazons sida, och verkar vara skapligt lätt ändå. (det är ju alltid kul med något nytt, som boken ovan) Men helst vill man ju att den ska bli översatt! Förslag på något förlag som gillar versböcker? Boken verkar i alla fall fin, och tror att den kan bli rätt sorglig ibland, i alla fall för de som gillar djur. (och jag gillar de flesta djur, förutom smådjuren som ormar, råttor, möss, spindlar osv. usch!) Tror att den här boken kan vara något år gammal förövrigt.
 
Handling från bokens egna sida: (engelska tyvärr)
Ivan is an easygoing gorilla. Living at the Exit 8 Big Top Mall and Video Arcade, he has grown accustomed to humans watching him through the glass walls of his domain. He rarely misses his life in the jungle. In fact, he hardly ever thinks about it at all.
 
Instead, Ivan thinks about TV shows he's seen and about his friends Stella, an elderly elephant, and Bob, a stray dog. But mostly Ivan thinks about art and how to capture the taste of a mango or the sound of leaves with color and a well-placed line.
 
Then he meets Ruby, a baby elephant taken from her family, and she makes Ivan see their home—and his own art—through new eyes. When Ruby arrives, change comes with her, and it's up to Ivan to make it a change for the better.
 
 
Någon bok som verkar intressant? Har ni läst någon av dem eller har ni någon hemma?
Får se om jag någon gång i framtiden kommer att läsa de här .. Störst chans att bli läst, är nog Ensam på mars i alla fall!
 
ps. ska försöka svara på era kommentarer imorgon! Läser SJÄLVKLART dem direkt när jag får dem, men jag är rätt dålig på att ta mig i kragen och svara. Ber om ursäkt ♥ Tiden har inte räckt till!

måndag 13 april 2015

Tusen gånger starkare

Författare: Christina Herrström
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2010
Serie: -
Sidantal: 217
Språk: Svenska
Originaltitel: Tusen gånger starkare
Nyckelord: Contemporary, jämställdhet, att känna sig osynlig, en skolklass, skolan skolan skolan, tankar tankar tankar
Övrigt: Utläst 27 Mars 2015
 
 
Har ingen bild på boken, så lånar en från google bilder!
 
Jag vet inte om den här recensionen avslöjar för mycket, men Adlibris avslöjade precis lika mycket, (kopierade inte deras handling dock) så antar att handligen är okej ändå. Men om du inte vill bli spoilad och vill läsa boken, bör ni kanske skippa min recension! Vad tycker ni, avslöjar den för mycket? För vi ska prata om boken i skolan, och vet inte vad jag ska ta med i handlingen! HELP! - tack.. ♥
 
Den här boken handlar om Signe som är 15 år. Hon går i en klass där det är en enda röra. Mimi, tjejernas ledare regerar över alla. Killarna bedömer tjejernas utseende och allt som de gör, och är allmänt stökiga. Både killar och tjejer delas in i olika grupper: de populära, töntiga, snygga, smarta, osynliga och så vidare. Signe tillhör gruppen osynlig, och varken klasskamraterna eller lärarna ger henne en blick. I Signes klass finns det ingen jämställdhet. Tjejerna får mest skit, trots att det är killarna som är stökigast.
 
Men en dag kommer det en ny tjej till klassen, Saga. Hon sticker direkt ut och klassen blir nyfikna på henne. Saga är självständig, har en stor portion självförtroende och hon vågar stå upp mot vem som helst. Både klassens ledare Mimi, killarna och lärarna på skolan. Till och med rektorn. Saga vill ha jämställdhet - något som inte finns i hennes klass. Men hon förändrar faktiskt mönstret i klassen och alla ser upp till henne. Det blir lite mer ordning helt enkelt. Men så försvinner hon en dag och klassen går tillbaka till det "normala", så som det var innan hon kom till dem.
 
Saga, hon kom och försvann. ”Jag vet inte var Saga finns idag. Men en sak vet jag säkert. Hon var stark, tusen gånger starkare än alla tjejer jag känner. Och någonstans i mitt inre växer den kraften. Det här är mitt enda liv. Och jag vet att jag kan bli tusen gånger starkare” - Signe
 
Omdöme och tankar:
Den här boken läste jag i skolan, (därav har jag ingen egen bild på boken) när vi skulle läsa svensk (ungdoms) litteratur! Min lärare sa att den var bra, och det var ingen annan bok som lockade mig, så ja jag valde den här boken. (Den finns ju konstigt nog som film också) Och jag håller nog inte med om att den var så värst bra.. har redan recenserat den lite på goodreads - läs här
 
För det första .. när man läste undrade man faktiskt vad själva handlingen var! (allt kändes för flummigt..) Själva boken bygger på huvudpersonen Signes tankar - med ett fåtal (!) dialoger genom boken. Signe säger nästan inget och pratar inte heller med någon. Men alltså en bok blir så himla tråkig utan prat! Det är bara en massa tankar, tankar och ännu mer tankar, särskilt om SKOLAN. (vilket inte är någon hitt det heller) Det här blir alldeles för långrandigt, långtråkigt och upprepande. Man hoppas genom boken att det ska hända något roligt eller spännande, eller lite prat i alla fall! Men genom boken hittar man inget sånt att greppa efter ..
 
De 10 sista sidorna i boken var bäst - både för att boken snart var slut (haha, schysst man är) och för att Signe för första gången (andra kanske) pratade och för att det HÄNDE lite i alla fall, något som var intressant. Det var väll de sidorna som höjde den här boken från en 1:a till en 2:a (på en skala om 5)
 
Den här boken tar dock upp viktiga saker, som jämställdhet och feminism! Att killarna sätter "poäng" på tjejerna, och att tjejerna får all skit när killarna är värst. (m.m.) Men alltså det blev FÖR mycket! När boken typ bara handlar om det. Och det var liksom bara en person (Mimi) som typ var ihop med en kille. Och alltså enligt boken verkar killar vara EXTREMT HEMSKA! Liksom det är ju lite taskigt, vi tjejer kan vara lika jobbiga och irriterande vi med. (jag själv vet jag inte..) Killarna framstår typ som några monster. Och ja ibland är de kanske som monster - både stökiga och irriterande. Men det finns faktiskt snälla killar, killkompisar, lugna killar och killar som faktiskt går att vara ihop med. Alla är för tusan inte monster. Men ja jämställdhet är ju viktigt att läsa om. (i måttliga mängder)
 
Men för att sammanfatta är den här boken inget jag rekommenderar. (vilket är ovanligt!) Handlingen kändes slapp och långtråkig. Även om den tar upp jämställdhet, vilket verkligen är viktigt!! Jag kände igen mig ibland - att man vill säga något men vågar inte riktigt. (som hände väldigt ofta för Signe) Men hon pratade ju inte överhuvudtaget, vilket jag gör i alla fall. Så känner bara igen mig lite. Sen känner jag ju självklart igen mig med att killar är stökiga, att vi tjejer får lite mindre plats. Men alltså det blev bara för mycket i denna bok.
 
Pust, nu är den här avklarad! Ska recenseras till skolan också, får se om jag tar den här eller om jag gör om den. Ingen vet förövrigt att jag har en bokblogg i skolan, så ja vi får se, haha. Tycker handlingen blev bra i alla fall! Eller är nog rätt stolt över hela recensionen för en gångs skull!
 
Någon som läst boken? Vad tyckte ni? :) Eller har ni sett filmen?
 
 
 

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...