Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

söndag 31 maj 2015

En bokbeställning gjord!

Hej alla! Den här veckan har det varit ovanligt dött, det har inte kommit upp något inlägg överhuvudtaget! OJ, det är ju dags för en månadsrapport också, HAR HELT GLÖMT DET. Okej, nu fick jag lite sådär smått panik, men det kommer väll upp inom någon dag.

Alltså jag är typ i en lässvacka, JAG VILL LÄSA men jag har inga böcker som jag vill läsa hemma. Men som tur är så har jag beställt några böcker ifrån bokus idag! :D Ni får inte reda på dem nu, utan jag visar böckerna i en bookhaul sen.


Jag kan säga att det är 3 fristående böcker - en har jag skrivit om här på bloggen att jag vill läsa, (i ett eget inlägg) en har jag redan läst... och den sista tror jag inte att jag pratat något om alls, eventuellt kommenterat på någon recension av den boken på någons blogg. Sen så är det två böcker i en serie + sista boken i en serie! Så totalt 6 böcker, men liksom alltihop gick på 770 kronor - är böcker så himla dyra? Jag som är van att samla pengar på hög, blir lite smått förtvivlad. Men aja, jag måste ju ha något att läsa!

Ps. Ni får gärna kommentera om ni har någon aning om vilka böcker det är! :)

Bjuder på en bild från mitt instagram konto, bara för att ett inlägg blir så trist utan bilder! Ni hittar mig under namnet @kristalldroppen! Det har blivit ganska mycket naturbilder på sistone där, vilket ni märker nedan: // kram på er!

 
 

lördag 23 maj 2015

Billeh the kid


Författare: Anita Daher
Förlag: Stabenfeldt (bokklubben girl:it)
Utgivningsår: 2014
Serie: -
Sidantal: 153
Språk: Svenska
Originaltitel: Billeh the kid
Nyckelord: vardag, äventyr, att vara på flykt, hundar ♥, att resa och att träffa en gammal vän och att ha en speciell förebild
Övrigt: Utläst 14 maj 2015
 
 
Boken handlar om Billeh som bor på en isolerad ö med sin alldeles för överbeskyddande farmor och hon får knappt vara på fastlandet förutom när hon ska till skolan, och allra minst får hon vara med sina vänner. Billehs föräldrar dog i en bilolycka när hon var liten, så hon är uppvuxen med sin farmor. När Billeh äntligen får tillåtelse att åka till sin farbror Alex's hundranch i Arizona - så sprudlar hon av entusiasm. Hundranchen ligger dessutom i närheten av trakterna där hennes gammelmoster härjade - den berömda diligensrånaren och kvinnorättskämparen Pearl Hart - och det gör bara resen ännu spännare .. då Billeh alltid varit intresserad av Pearl Hart och haft henne som förebild.
 
Något som Billeh inte vet är att det lugna livet på ön snart blir till äventyr och spänning i övermått och att hon snart kommer att vara på flykt ute i öknen från ett gäng läskiga typer, med en främmande kvinna vid sin sida ...
 
Omdöme och tankar:
Den här boken överraskade mig verkligen - och det var bara positivt! Den här boken var både bra och spännande! Enligt baksidan trodde jag att boken skulle vara ganska originell, för den nämnde ingenting om flykten i öknen.. det stod bara att det skulle bli äventyr. = jag trodde aldrig att det skulle vara något så där jätte spännande. Men överraskad blev jag!

Huvudkaraktären Billeh var rolig att följa, och även hunden Angel som hon hade vid sin sida! För hundar är ju helt enkelt underbara, så det gör ju bara boken ännu bättre.

Något som författaren gjorde bra var att hon fick med en bra och trovärdig (eller ja.. det är ju inte varje dag det händer att folk är på flykt i en öknen helt random .. men men, haha) berättelse på dem ynka 153 sidorna. - och alltså bara det är ju en talang! Sen blev aldrig boken långtråkig! Boken var rapp, det var spänning och hände i princip alltid något, även om det inte alltid var något drastiskt.

Är förövrigt glad att jag gillade den här, då jag bara började spontan läsa den, då jag hade fått den ifrån en bokklubb. (och inte hade något annat kul att läsa) Boken var mest tänkt som ett tidfördriv för tillfället, men den blev mer än bara ett tidfördriv ♥ Det blev ett amazing sådant.

För att sammanfatta så älskade jag i princip den här boken! Jag hade inte förväntat mig något av den - men ändå fick jag massor! Jag älskar spänningen och vardagen, även fast det inte är en thriller. Alltså det är inte en thriller överhuvudtaget, för den klassas nog inte som det. Men den är LIKA spännande som en! Om ni får tag på denna borde ni läsa den, rekommenderas varmt! 4,5 / 5 hearts! ♥ (en äkta Hannah bok!)
 
Tycker ni boken verkar bra? Någon som läst? Någon som vill läsa?

torsdag 21 maj 2015

Ny instagram! inspo & böcker

Hej alla! Jag har inte varit så jätte aktiv den här veckan, fast helgen är ju kvar. (= jag får tid för att uppdatera bloggen!) Den här veckan har i alla fall varit ganska kaotisk. Min lillasyster fick magsjuka i Lördags natt och jag bodde sen hos mina mormor och morfar tills igår. Kanske fegt att rymma, men alltså det är inge kul att sitta på sitt rum hemma. Och jag vill gärna undvika att bli smittad, för alltså det finns massor att göra. (läxor bland annat) Och sen är ju magsjuka inget man precis drömmer om att få. Så jag flyttade bort i några dagar.. och det är samtidigt jobbigt. För man får en sådan hemlängtan och sån saknad efter sin familj ♥

Men det som jag tänkte säga är att jag har skaffat en instagram! För allmänheten! Har tidigare haft en, som vissa av er redan följer, men alltså jag är aldrig aktiv på den. Så jag gör en ny start. Sen så är jag rätt feg med att lägga upp på min gamla ibland, för alla som jag känner via skolan och sånt följer mig där. (liksom, ni fattar. Jag skulle självklart kunna lägga ut, men de vet typ inte om mitt coola bloggiga och fabulösa jag, så det känns inte rätt) Sen så vill jag ha en instagram som inte är privat!


www.instagram.com/haaannaahs
 
Haha, där har ni mig. Klicka på bilden för att komma till min instagram. (webbläsarverisionen av instagram) Annars så kan ni finna mig under namnet @Haaannaahs! Glöm inte alla a:n då.. Men alltså jag har bara lagt upp 3 bilder än, men har i alla fall kommit fram till hur min feed ska se ut, samt effekt på bilderna :3
 
Ni får nu jätte gärna följa mig ♥ Jag följer gärna tillbaka! Instan kommer väll vara lite bloggrelaterad - men det är INTE en blogginsta. För vill inte känna mig bunden. Kram kram på er nu! :D
 
ps. ska svara på era kommentarer snart! Lovar!
pss. kan hända att det kommer upp i alla fall en recension i veckan! (har 2 på lage
 
UPDATE: Jag heter @Kristalldroppen nu!

söndag 17 maj 2015

Nya böcker köpta av en bloggerska (bookhaul #4)

För någon vecka landade det ett paket hemma hos mig! Paket kommer ifrån bokbloggerskan Steffi som bloggar på bokcirkeln! Hon var hur trevlig som helst och det var inga problem alls med att få böckerna, så jag rekommenderar henne varmt! Du kanske ska kika in på hennes blogg? Ett plus är ju att böckerna var som olästa och i superbra skick. (och det superbra priset) Men nu ska jag självklart visa böckerna som jag köpte :)
 
 
  • En sekund i taget av Sofia Nordin (#1)
  • Spring så fort du kan av Sofia Nordin (#2 , dock fristående fortsättning)
  • Som om jag vore fantastisk av Sofia Nordin (#3 och även den är fristående)
  • Stjärnmärkt av Jessica Spotswood (#2 i Systrarna Cahill - serien)
 
 
Här har jag en komplett serie , som det bara är att sätta tänderna i! Skrev om den här serien i det här inlägget, och då var det lite tveksamt om jag skulle köpa dem. (men har ju köpt hela Engelforstrilogin efter inlägget, samt fått första boken i Legend..) Men köpta blev dem! Hoppas att dem är bra - har dock inte för mycket förväntningar. De här böckerna är förövrigt dystopier. Tycker dystopier känns lite uttjatat, eller så har jag helt enkelt inte älskat dem någon gång. (Eller Maze Runner serien är väll den enda som jag inte gillat så där helt hundra, det är väll de som påverkat mig lite negativt, då dem var de senaste dystopierna jag läste..)
 
Tror jag kommer läsa böckerna i "rätt" ordning trots att de andra delarna är fristående, det känns mest rätt. Så här står det på baksidan på första boken i serien:
 
"Febern har dödat hennes familj, alla i skolan och resten av samhället. Hedvig lämnar allt och ger sig av. Hon måste bort. På gatorna ligger döda kroppar och motorvägen är full av krockade bilar. Hon är ensam kvar i världen. Eller finns det någon annan där ute?"
 
 
Stjärnmärkt ingår i ännu en serie som jag velat läsa ett tag! Har varken första eller sista boken, men när jag såg den andra boken i trilogin för ett bra pris så högg jag till! Så nu behöver jag åtminstone första boken i serien, Farlig förmåga, för att kunna sätta tänderna i boken här ovan. Vad jag vet ska den här serien vara bra. Tror det är fantasy och häxor, ingen dystopi i alla fall. Får se om jag gillar det!
 
 
Ett plus är ju i alla fall de snygga omslagen till serien! Kolla bara på den här ovan ♥•♥ De är så vackra, och jag själv älskar när solen är med på bilder, som på denna. It's fabulous.
 
Har ni läst några av de här böckerna? Vad tyckte ni om dem? Några ni vill läsa?
 
 

torsdag 14 maj 2015

Född fenomenal

 
Utgivningsår: 2014
Serie: -
Sidantal: 262
Språk: Svenska
Originaltitel: Född fenomenal
Nyckelord: dagbok, vänskap, kärlek, besatthet, Anne Frank, Andra världskriget, en smart, rolig och unik tjej
Övrigt: Utläst 26 April 2015
 
 
Boken handlar om Rut - en självsäker och smart tjej som gärna kallar sig själv fenomenal. Det enda hon inte gillar med sig själv är sitt namn, men det är ju inte hennes fel. Vid Ruts sida finns Magda - en alldeles för översexuell tjej (för att det ska vara normalt) som lätt distraheras. Sen finns det den irriterande sportfånen Abbe - som egentligen är rätt schysst och som är en garanterad 10-poängare. (även om Rut inte vill erkänna det)
 
Rut är besatt av Anne Frank, nördig statistik och andra världskriget. När Ruts mentor, Snusk-Hasse, en dag berättar om att de ska åka på en klass resa - får Rut en genial idé! Hon har ju alltid velat besöka Anne Franks hus, så varför inte åka till Amsterdam? Problemet är att hon ska lyckas få med sig sin klass - som hon tycker påminner om ett zoo - på en resa till Amsterdam. Men vad finns det egentligen som lockar där, utöver dit hon vill och gamla koncentrationslägren? (som hennes klass aldrig kommer att lockas av) Och som pricken över i:et sätter Snusk-Hasse ihop en klassresekommitté, med dem som Rut minst vill.
 
Något som Rut lär sig är att ett par snygga jeans och lite räkost kan få STORA konsekvenser, samt att man kan få en stor uppenbarelse på en utländsk bajamaja .. men Rut är ju trots allt född fenomenal, så det är ju inga som helst problem!
 
Omdöme och tankar:
Åhh, vilken goding det här är! Finns det ens något dåligt med den här? Den är en sol klart 4,5 av 5! Så nästan nästan perfekt! Men som sagt jag vet inte vad som skulle kunnat förbättrats.

Alltså jag ÄLSKAR Rut! För hennes berättarperspektiv är helt fab! Och jag brukar inte ens använda ordet fab.. men hon är rolig, smart och hon är så unik! (gud alla dessa utropstecken) Sen så känns alla karaktärer i boken SÅ realisitika men samtidigt unika och fina. Abbe är så fin - även fast jag inte litade helt på han från början. Spoiler: Men alltså Abbe är SÖT! I början var han så försiktig och hemlighetsfull. Han fick henne sakta men säkert att "falla" för honom. (och typ mig!) Hon fick en liten dos varje gång, haha. Det var ju lite synd om Rut då, men alltså man blev ju intresserad av Abbe, när han var på det sättet. Går inte att beskriva riktigt - men han var lite badboy utan att vara en player eller liknande. Man blev ju intresserad av han, och ville veta hur han egentligen var då! Men aja, nu får det vara nog. Slut på spoiler. Det var ju speciellt Rut som inte litade på han - och alltså RUT fick mig att tycka likadant. Man fick en sådan empati för henne.

Men alltså den här boken är så perfekt! Den sticker verkligen ut! Rut får mig att vilja bli som henne med sitt självförtroende och sätt att skriva! OCH HENNES SMARTA TANKAR! Och hennes citat slår mig verkligen, det är exakt så hon får MIG att känna: "Jag vill också göra något mer. Jag vill skapa något som finns kvar när jag är borta." ALLTSÅ OMG, DET ÄR PRECIS SÅ JAG VILL, och boken gör bara att jag vill det ännu mer. Tänk liksom om JAG hade skrivit Josephines bok - att alltså det är jag som hade skrivit den där DAGBOKEN. Utan att vara författare, att bara skrivit för mig själv - för att jag vill att man ska minnas mig! Ja, det skulle även det vara helt fab.

Det här är ju som sagt en dagbok och det bästa med boken är att det aldrig blir för mycket dagboksaktigt. Rut berättar som om allt skulle hända precis nu! Man sätts mycket mer in i händelsen då. Tror faktiskt att Rut kanske skrev i nutid, att hon från att skriva dagbok i ena stunden blev till personen som var med om allt. Att man var med i sekunden som allt hände. Det gör att den här boken aldrig blir lika långtråkig som Tusen gånger starkare - som mest har tankar. För Rut är helt enkelt något helt annat!

För att sammanfatta så är det här i princip nästan en fullpoängare! Rekommenderar starkt! (ska nog till och med köpa den, måste ju ha den till min bokhylla!) Den har humorn, karaktärerna, språket, tempot, handling och ja allt. Speciellt har den en del KLOKA tankar - så att jag blir avundsjuk på Rut! (aka Josephine) Boken är underbar helt enkelt, även om det ibland saknades något? Eller jag vet faktiskt inte, för kommer inte på något dålig överhuvudtaget! ♥
 
Har ni läst den här underbara boken?
 
 
 

onsdag 13 maj 2015

Har ni missat vårrean?

Hej alla! Så skönt att man är ledig i hela fyra dagar nu! Så lyxigt. Tänkte skriva om bokus vårrea, eller i alla fall säga att den pågår! För det kan ju hända att någon faktiskt missat den totalt.
 
http://www.bokus.com/varrea
 
Ja, som sagt så har bokus en vårrea, med fynd från 19 kronor. Klicka på bilden för att komma till rean! Den här boken ska jag garanterat köpa: ( + ett antal till som jag planerar, hihi )
 
 
För alltså jag älskade den här boken! Har skrivit klart recensionen på den, så den lär komma upp någon dag. Förbered er på en massa kärlek till en bok. Den är väll mitt tips på rean!
 
http://www.bokus.com/cgi-bin/P_campaign_show.cgi?c_id=99930
 
Fick precis nyss se detta erbjudande också (se ovan) Jag vill ha boken Ensam på mars av dem, men hittar inte riktigt någon annan som jag vill ha. Avdelning 73 i så fall, men har redan läst den & har inte de 3 föregående delarna i serien .. så rätt onödigt. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!
 
Det var allt för mig! Ska ni göra något speciellt när ni är lediga nu? Något ni ska köpa på rean / erbjudandet? Rätt roligt att bokus kör med sådant titt som tätt! Ha det bäst!
 
 

söndag 10 maj 2015

Söndags frågor

Hej allihopa! Ville berätta att jag lever, för ni har kanske märkt av min lilla tystnad? Det har varit ovanligt dött på bloggen, har bara lagt upp ett inlägg den här veckan. ( +1 nu )
 
Jag har börjat på en recension i alla fall (född fenomenal), men den är lite krånglig för har så MYCKET som jag vill säga om den! Så det är lite problematiskt.. men annars så har jag väll varit lite upptagen den här veckan, eller jag har väll inte helt enkelt haft så mycket ork för bloggen. Så det är därför det har varit lite tomt här! Har förövrigt en drös med recensioner som jag vill skriva. Jag. Orkar. Inte. Fast. Jag. Vill. Ändå.
 
 
Men bara för att jag saknat bloggen och mina läsare, så tänkte jag ställa några frågor till er som läser min blogg och ni andra med självklart! Hoppas bara inte att jag kommer att framstå som jobbig ..
  • Vad är det bästa med min blogg och mina inlägg? Varför?
  • Sen, finns det något som jag borde förbättra? Exempelvis mina recensioner? Vad?
Är öppen för all feedback, även fast jag tycker att det är jobbigt med dålig kritik, så vill jag ju förbättras! Så det är bara att köra på! Ha nu en fin Söndag alla - kram kram!
 
 
 
 

tisdag 5 maj 2015

Angel

 
Författare: Katie Price
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2006
Serie: Angel Summer #1 (av 3)
Sidantal: 374
Språk: Svenska
Originaltitel: Angel
Nyckelord: kärlek, svartsjuka, vänskap, att vara glamourmodell, droger, att vara kändis, storsstadslivet, barndomskärlek
Övrigt: Utläst 15 April
 
 
Den här boken handlar om Angel som alltid haft en dröm om att lämna småstadslivet bakom sig. När hon en dag blir upptäckt av en modellagentur så tvekar hon inte ett ögonblick - utan tar sin resväska och åker till London!
 
Ung, vacker och sexig är hon som gjord för en framgångsrik karriär som glamourmodell och mycket snabbt är hon den nya stjärnan på allas läppar. Hon dras in i en värld av pengar, fester och glittrande glamour. Men så möter hon Mickey, lika oemotståndlig som han är farlig, och Angel upptäcker att en stigande stjärna lika snabbt kan falla (samt kändisskapet baksida) ... och samtidigt så finns hennes barndomskärlek Cal med på ett hörn, som Angel har väldigt svårt för att glömma bort.
 
 
Förövrigt så är Katie Price är även känd som glamourmodellen (en sån som tar topplessbilder, visar upp sig lättklädd osv..) Jordan. Huvudkaraktären i boken blir ju en glamourmodell, så tror att Katie kan känna igen sig väldigt mycket i henne. Därför valde jag väll boken på rean, tänkte det blir kanske som en liten självbiograf, eller något. Kostade bara 15 kronor. (Katie är förövrigt uppväxt i Brighton, precis som Angel i boken!)
 
Omdöme och tankar:
Ibland hatade jag den här boken, ibland älskade jag den, ibland längtade jag efter den, ibland ville jag lägga undan den, ibland var den långtråkig och ibland ville man bara ha mer av den. Rätt krångligt? Ja. Så det är blandade känslor.
 
Men när jag tänker på den nu, så hatade eller ogillade jag boken mer än vad jag älskade den. Så det är väl inget jag rekommenderar så jätte mycket precis. Boken är även den första i en serie (vilket jag inte visste när jag började läsa) och de två andra delarna finns bara på engelska. (ständigt detta problem) Men då det var ett konkret slut, och de som jag shippade blev ihop, så får det nog duga som slut för mig. Känner mig inte så manad till att läsa mer om serien!
 
Alltså språket var det väl inget fel på, brukar inte bry mig så mycket om det. Gillar helst när det inte är för vackert eller målande, för då flyter inte min läsning på så bra. Men som sagt, det som man tyckte om boken skiftade. I början gillade jag den, sen där på mitten blev det bara för mycket knark och tråkigheter, och sen på slutet började jag gillade mer och hade lite läslust för boken i alla fall.
 
Men boken känns lite långrandig, lite utdragen och ibland var den bara inte rolig. Och inte heller sorglig på något fint sett. Sen var ju det lilla sex som var med i boken, väldigt fult beskrivet. Hon verkade inte gilla det så värst. Så då är sexscenerna i Fifty Shades of Grey mycket bättre!
 
Men för att sammanfatta så rekommenderar jag nog inte den här. Men om man vill läsa om hur det är att vara kändis och modell så ska man nog ta denna! Ni som inte gillar triangeldrama, ska nog INTE läsa den här. Fast Angel var ju hemligt kär i en, men det visste inte hennes pojkvän, så räknas det som triangeldrama? Jag tyckte mest boken var jobbig att läsa, men som sagt gillade jag de första 50 sidorna och slutspurten bäst! Så det fanns något kul med den i alla fall! Det var ju något nytt att läsa om också, har bara läst en modell-bok förut. Eller två kanske. Såg nu på goodreads att det tog HELA 17 dagar för att läsa ut den här! Det säger nog rätt mycket om vad jag tyckte.. kände mer för att läsa femtio nyanser av mörker än Angel. Karaktärerna gillade jag inte riktigt heller. Gillade Cal ett tag, men sen blev han bara taskig. (i alla fall lite) Angel var väll lite jobbig emellanåt, Mickey fastnade jag aldrig för och jaa.. det var ingen karaktär som jag älskade helt enkelt.
 
 Någon som läst boken eller något annat av Katie Price? Isåfall vad tyckte ni? Någon som blev lockad av den här boken, trots min kanske inte så bra kritik? Ni KAN ju faktiskt gilla den, även fast jag inte gjorde det - glöm ej det!
 
 

lördag 2 maj 2015

Bilder från gårdagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där har ni några bilder som jag tog igår! Jag tog med mig kameran och gick ut precis utanför lägenheten - så skönt att få luft samtidigt! Blev faktiskt några rätt fina bilder, älskar färgen på de gula blommorna. Och ni kanske har märkt att jag ÄLSKAR att ta macrobilder, dvs närbilder. Det är det ända som blir bra med min kamera, den suger på att fotografera människor och saker på lång håll. Det blir ingen bra kvalité på dem, så för stunden fotograferar jag nära. Kameran som jag fotograferar med är en Pentax X-5!
 
Vad tycker ni? Någon ni gillade mer än dem andra? Någon feedback - både bra och dålig? Det är förövrigt inte så ofta som jag fotograferar tyvärr, men jag kommer som sagt inte riktigt överens med min kamera..
 
 
ps. VI SKA ÄNTLIGEN HÄMTA MIN SISTA DEL TILL MIN BOKHYLLA = SNART HAR JAG ÄNTLIGEN EN EGEN BOKHYLLA. YAAAAY!
 

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...