Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

fredag 7 augusti 2015

España 2015

Hej alla! Jag har ju lovat er ett inlägg om min resa till Spanien, och då det är över en vecka sen jag kom hem därifrån, så tycker jag att det är dags att sätta i gång, innan man glömmer bort det helt. Let's gooo. Frågan är, hur ska man göra det här på ett bra sätt?
 
Först så bodde jag och min familj hos min farmor i en vecka, som bor i närheten av Göteborg. Medan jag bor i Stockholmstrakterna. Så det är närmare att starta bilresan ner till Spanien därifrån, vilket var en av anledningarna att vi hälsade på henne. Så på Fredagen, den 17:e Juli började resan, klockan kvart över fyra på morgonen. Trött: ja
 
 
Den första dagen hann vi långt. Efter att ha åkt ner till Malmö, över Öresundsbron, ner till Rödby i södra Danmark, åkt över med den 45 minuters långa färjan till Tyskland och åkt igenom nästan hela Tyskland så landade vi runt klockan 12 på natten i en tysk by som heter Bitburg, ca 1 timme ifrån gränsen till Luxemburg, och checkade in på ett hotell.
 
 
Dag två. Vi kom iväg från hotellet klockan 10 på morgonen, om jag minns rätt, och körde mot Luxemburg, som vi snart kom fram till. Det tog sen 1 timme att köra igenom det lilla landet.
 
Så snart var vi i FRANKRIKE. Det stora omtalade landet med solrosfält, mimare, parisare, macarons, Eiffeltornet, Anna och den franska kyssen, vinodlingar, you name it.
 
 
Blev så nöjd med den här bilden :') Den är ju liksom tagen ur ett bilfönster på en bil som rullar, och det är inte det lättaste. Min mamma blev väldigt besviken på Frankrike, och jag blev väl lite också. Det var väldigt fattigt, trodde faktiskt inte riktigt det, och sen var det väldigt snuskigt. Toaletterna ska vi inte ens tala om. Och restaurangernas kvalité var inte heller bra, vi serverades kall mat 2 gånger, + så blev min lillasyster magsjuk på hemvägen efter att ha ätit i Frankrike. (hennes mat var dock varm, och hon åt bara pommes, medans pastan och såsen som min mamma fick var kall) Antagligen var inte maten bra, för ingen annan av oss andra blev smittade. Vi alla sov ju i samma rum, och satt i samma bil när hon inte skulle varit smittfri vid vanlig magsjuka. (så vid vanlig magsjuka skulle vi antagligen blivit smittade, vilket vi inte blev) Trodde Frankrike skulle hålla högre klass! Men jag vill fortfarande besöka Paris, för det kanske är finare där? Någon som vet?
 
 
 
Okej, det var meningen att vi skulle bo på hotell i Frankrike, men vi hittade inget. Alla var fullbokade längs vägen, då Tour de France (den där världskända cykeltävlingen) skulle starta dagen efter, precis där vi var och flummade omkring. Vi hade ju ingen aning om det här i början, så vi blev lite chockade när vi fick reda på det. Så vi fortsatte att åka mot Spanska gränsen på jakt efter ett hotell, men vi hittade inget.
 
Så min pappa körde ända fram till vårat hotell i Lloret de mar, där vi var framme klockan 5 på morgonen. Det blev min första natt när jag i princip inte sovit nått, min första fuckin' förlorade natt, haha. Min pappa hade då kört nästan konstant sen vi startade på morgonen, och det är helt otroligt hur han orkade. Så vi kom fram på natten / morgonen, och då var det MASSVIS med fulla ungdomar som sprang runt där. Så första intrycket var inte precis det bästa. Vi fick sen sitta och vänta i vår bil, då hotellet inte kunde ge oss ett rum direkt. Vid åtta åt vi frukost, svettiga och dåsiga, och sen fick vi rummet vid 9 tror jag. Jag kände mig som en zombie (ärligt talat, gick och sov typ) då, och klarade knappt av att äta i matsalen, för det var massvis med ljud där och lampor, och oj oj. Svimmade tack och lov inte.
 
 
 
Så första dagen var inte precis den roligaste, alla var lite små-griniga. Men njut av den här utsikten!! (okej, nu blev jag lite tårögd för längtar tillbakaaaa)
 


 
 






 
Vårat hotell + Lloret de mar som vi bodde i
Barcelona ↓


 
Vi åkte på en marknad i grannbyn Tossa de mar


 
Och där i Tossa de mar så behövde jag gå på toa, och alla toaletter på restaurangerna där var bara för gäster, så vi smet in på ett bibliotek och där fick vi faktiskt låna toaletten. Dock så höll vi inte på att få upp låset på dörren sen, vilket inte var lika kul.



Men vet ni vad jag såg? I första snurran när man kom in på biblioteket så ser jag en bok med en välbekant författare, CAMILLA LÄCKBERG. Asså omg. Var tvungen att ta kort, som ni ser ovan. Vet inte vilken av hennes böcker det är (någon som vet? säg gärna!), men visst är det kul? Ett litet bibliotek i Spanien i en liten turistort, och så ser man detta.
 


 
 några random bilder
 och sen så kan ni få två bilder på mig också, varsågod
 
 
Ja, där har ni fått ett smakprov av vad jag varit med om! I princip låg vi nästan bara vid poolen hela dagarna, solade, åt god mat, gick runt och kollade på kvällarna och sov. Tiden går bara så himla fort, sen så var vi ju på den där marknaden och besökte även Barcelona. Men ni kanske vill se några souvenirer och lite andra grejer som jag köpte på mig?

 
Först hos min farmor så köpte jag detta ovan. Tre post:it-lappar för 10:-, så passade på då jag velat ha det ett tag. Sen så kostade de där pennorna tillsammans 10 kr, så högg till där med.



I Spanien så köpte jag självklart souvenirer, och de här 2 bokmärkerna fick följa med mig hem. Är inte superkär i motivet, hade velat haft mer vatten, hav och strand, men det här var de enda jag hitta, så då fick det duga. På den ena står det Lloret de mar, staden vi bodde i och på den andra står det Costa Brava, som området vid kusten där vi bodde kallas. Ska nog börja samla på bokmärken, åtminstone köpa när vi är utomlands!!
 
 
Och sen köpte jag den här ursöta hunden, med namnet på staden! Kunde ju inte låta bli, för jag gillar som sagt hundar. Sen så köpte jag en t-shirt med "Lloret", som även den hör ihop med staden, haha. Jag köpte även 3 till plagg, men det var bara vanliga. (den affären var verkligen superfin, men jag orkar inte visa de också, men det var mycket tumblrstyle, med quotes, shine like a diamond och typ sånadära transparenta ikoner, som var svarta eller tatueringar som det stod på tröjan, om ni fattar .. haha)
 
~
 

Så, nu har ni fått en lite inblick! Hemresan går jag inte igenom, för den var inte lika rolig. Vi körde fel 3 gånger. Min lillasyster blev magsjuk. Osv. Vi skulle hem till kylan. En av gångerna som vi körde fel var i Tyskland, det gick så tokigt att vi lyckades köra till Belgien, så nu kan jag pricka av det landet också. Den andra gången var i Frankrike. Och jag hade på kartan i mobilen sett att i närheten av den väg vi skulle åka så låg det en stad med ett intressant namn, så jag höll alltid utkik om jag skulle se en skylt med den staden så jag kunde fotografera. MEN, på hemvägen råkade vi köra fel TILL staden. Vi hade svängt av från våran riktlinje. MEN FÖRBERED ER NU, för nu ska ni få se:::
 
 
 
 
 
STADEN heter fakkin' SAINT ÉTIENNE. NI VET UNDERBARA ÈTIENNE ST. CLAIR I ANNA OCH DEN FRANSKA KYSSEN. SÅ BLEV SUPERGLAD ATT JAG FICK KORT PÅ NAMNET, HIHI. Jag fangirlar inte alls nu, haha. ;) Jag har till och med stått på en parkering i en förort till staden / början av den. Där sprang jag, min mamma och min lillasyster runt och lekte, på de vita strecken. För varuhuset vid parkering var stängd SÅ det var bara vi där !! Det är ju en sån där one time in a life chance, haha. Så alla, jag har besökt Saint Étienne, hoppas att någon kanske är lite avundsjuk ;)
 
FÖRLÅT, om jag blev jobbig nu. Men namnet på staden är ju så likt om man kastar om ordningen på namnet. Var det någon som kände igen namnet på staden? Eller har jag upptäckt något nytt för alla boknördar och St. Clair älskare? Nån som fangirlade? Förresten, hette inte den där kyrkan i boken Saint Étienne också??
 
~
 
Men jag har haft det underbart! Hoppas att jag inte tråkade ut er.. haha. Men det här inlägget blev nog mest för mig i slutändan. Man skulle egentligen skriva ut och spara! Som minne! Men det skönaste med att vara utomlands är att jag mår så himla bra där. Det är inte bara värmen, utan att man kopplar av (!!!), umgås med sin familj, kan våga släppa loss, testa nya grejer osv. Åhhh ♥ Varför går tiden så snabbt där!? Men, jag berättar inte så här mycket för att skryta eller så, missuppfatta mig inte. För jag vet att alla inte kan eller har råd att åka utomlands, och jag skriver inte det här för att ni ska må dåligt. Absolut inte! Jag hoppas att alla får möjlighet att resa någonstans i livet, för värt är det. Så alla vet! ♥
 
Var det någon som läste allt? Hade jag något intressant att komma med, haha? Har ni varit på någon semester, roadtrip eller gjort något annat kul i sommaren? Berätta! Kraaaam
 

 
ps. har ni sett de här roliga bilderna? På första bilden så gör den där killen till vänster någon konstig pose, och det ser ju ut som att han gör det bara för att jag tar kort... och den andre stirrar mot min kamera, med värsta blicken, haha. Både de här två märkte jag när jag kom hem! Lade inte ens märke till det när jag tog korten, eller var där. Men jag är ju halvt blind! Förresten, tycker ni också att det är pinsamt att ta kort så här ute? Man vill ju ha minnen, och människorna är ju där hela tiden, så de fastnar ju på bilden dem med! Vad ska man liksom göra då?
 

11 kommentarer:

  1. Låter som en väldigt trevlig resa även om jag håller med om att Frankrike är ganska överskattat. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, det var jätte trevligt! Skönt att man inte är ensam om det, haha :)

      Radera
  2. Låter som en väldigt trevlig resa även om jag håller med om att Frankrike är ganska överskattat. :)

    SvaraRadera
  3. Jag vill såååå himla gärna åka till Spanien, blev ju bara ännu mer sugen nu efter ditt inlägg!

    Btw, jag har taggat dig: http://dolasbokblogg.blogspot.se/2015/08/tag-har-du-last.html
    Hoppas du vill göra den, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du får dra med dig din familj på en roadtrip nästa sommar ;) men det är verkligen fint där! Alla spanjorer är så snälla och värmen och allt är bäst! Tack för taggen, den är gjord nu! <333 kram!

      Radera
  4. Alltsåå ååh vad det ser drömmigt ut i Spanien! Men usch vad synd med Frankrike :/ och haha guuud Saint Étienne!! :O :DD Haha, har också hänt mig att jag hemma märkt att någon kollat rakt in i kameran när jag fotade ... x))) kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha ja :) alltså inte bara jag ;D kraam <3

      Radera
  5. Alltsåå ååh vad det ser drömmigt ut i Spanien! Men usch vad synd med Frankrike :/ och haha guuud Saint Étienne!! :O :DD Haha, har också hänt mig att jag hemma märkt att någon kollat rakt in i kameran när jag fotade ... x))) kramar

    SvaraRadera
  6. Vad kul med bilresa! Jag har varit i Frankrike på gränsen till Schweiz och där tyckte jag att det var jättefint och trevligt, men det är nog olika. Jag har inte varit i Spanien eller Belgien, men alla länder skulle ju vara kul att besöka. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen en upplevelse! :) En av mina vänner besökte Frankrike i somras och bodde i staden Nice, och de hade åkt igenom Schweiz till gränsen på Frankrike och hon tyckte verkligen det var fint där med berg, sjöar och mycket grönt. Såg bilder på det, så kan tänka mig att det var väldigt fint hos dig med :) vi åkte ju också längs en motorväg, och man kan väl inte förvänta sig att allt ska vara helt bra där, haha. kram!

      Radera
  7. Svar på din kommentar: Hades får du gärna köpa men jag har inte de andra delarna tyvärr.

    SvaraRadera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...