Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

lördag 3 december 2016

Bok & film nyheter!

På senaste tiden har jag snappat upp lite nyheter, både kring böcker som kommer ges ut men också nya filmer som kommer snart! Så jag tänkte dela med mig av det i det här inlägget, för att jag vill dela med mig, haha. Några av de här vet ni kanske redan, men några vet ni kanske inte alls... så let's go!


1. BILAR/CARS 3
Planeras släppas på bio: USA, 16 juni 2017 | Sverige: 1 september 2017 (enligt)
 
Alltså, häromdagen så sa en av mina bästa vänner att trailern för bilar 3 äntligen kommit ut. Ni vet Blixten, Sally, Bärgarn och hela gänget?? Och jag blev helt chockad, för jag hade INGEN aning om att det ens planerats att komma en bilar 3, och så är helt plötsligt en teaser trailer ute på filmen. (VISSTE NI?) Jag har älskat bilar sen jag var liten, speciellt första filmen, och jag fangirlar över det här. Helt ärligt känns det som jag uppskattar de filmerna mer nu än när jag var liten, haha? Varje gång filmen går på TV så är jag fast! Antar att det är för att man får sådana nostalgi-känslor och att jag tror att jag uppskattar själva historien mycket mer nu! Kan inte bara vara jag som älskar "Bilar" fortfarande?? Har förövrigt bestämt med mina två bästa vänner att vi ska gå på filmen på bio i sommar (typ höst i Sverige) när den kommer ut!

Teaser trailern:


 
 
Under videon på YT står det:
"Blindsided by a new generation of blazing-fast racers, the legendary Lightning McQueen (voice of Owen Wilson) is suddenly pushed out of the sport he loves. To get back in the game, he will need the help of an eager young race technician, Cruz Ramirez, with her own plan to win, plus inspiration from the late Fabulous Hudson Hornet and a few unexpected turns. Proving that #95 isn’t through yet will test the heart of a champion on Piston Cup Racing’s biggest stage!"
 
 ♥ Den här verkar bli mycket mer "mörkare" än de tidigare och kanske inte riktigt lika lämpad för små barn utan mer kanske barn över 6 år i alla fall. Vad tycker ni om trailern? Är ni taggade? Kommer ni se filmen på bio?
 

 

2. The space between us
Planeras släppas på bio: USA, 3 februari 2017 | Sverige, 17 februari 2017 (enligt)

På Facebook följer jag en sida som heter "Fandoms? Fandoms." och som du kanske förstått så handlar den sidan om de största fandomsen inom bokvärlden och dess filmatiseringar. Harry Potter, Percy Jackson, TFiOS, Hungerspelen, Maze Runner, Shatter Me, City of Bones-serien m.m. Ja, du fattar, haha. Kan förövrigt rekommendera er att gilla den sidan, för den lägger alltid upp bokrelaterade citat (om att vara en läsare!!), citat från fandoms, annat fandomsinspirerat och sånt! Men för någon vecka sen så delade sidan en trailer till en film som verkar vara SÅ BRA! Hade ingen aning om den filmen innan, men om vi ska lita på trailern så verkar den passa oss BOKÄLSKARE så bra, för handlingen liknar verkligen en typiskt bra ungdomsbok. Åh, enligt den här sidan så är filmen inte en filmatisering av en bok. Bu-hu, hade tänkt fråga om någon visste vad boken heter. (skulle så gärna velat läsa den!) Men visst verkar den här filmen vara väldigt spännande och bra ändå? Misstänker också att den kan bli väldigt sorglig (varning för tårar), haha.

Se trailern: (KOLLA, slutet av trailern är bäst!)


3. Det är dags att inte freaka ut #2

Förra hösten läste jag boken "Det är dags att inte freaka ut" av Stephanie Tromly. Den bken var väldigt bra, men slutade dock ganska tvärt. I alla fall, nu i höst så ger författaren ut en del 2 i serien, som är en uppföljare. (vet inte om planerad trilogi?) Trouble makes a combeack heter den.

Så, jag mailade och bokförlaget Opal som gav ut den första boken på svenska för att fråga om de planerat att översätta nästa också. Sen tidigare erfarenheter så slutar ofta förlag att översätta serier av olika skäl och ville kolla med dem hur de tänkt. För ska inte boken översättas så är det bra att veta, så man eventuellt kan börja läsa den på originalspråket istället. Men se här nedan: (jag har frågat dem om jag fick berätta det på bloggen, och det var helt okej!)


 
 
Det var alla nyheter som jag ville dela med mig för stunden i alla fall! Är riktigt taggad inför alla! Kanske borde fortsätta med såhär nyheter, om jag hittar några, haha. Förövrigt, hur mår ni? :D Är ni taggade inför julen? Är årets julkalender bra? (har inte hunnit med den än, tyvärr. MÅSTE kolla i kapp!) kram, kram! Så hörs vi förhoppningsvis snart, åtminstone i framtiden!
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Åh vad smart att faktiskt fråga förlaget om de kommer fortsätta översätta en serie! Själv brukar jag bara vänta som ett fån och när det gått något år brukar jag undra lite, och sedan tycka det är lite synd att inga fler böcker översattes... För det är ju så synd, särskilt när det är en bok man vill ha fortsättningen på. Händer tyvärr lite för ofta också... Just nu läser jag faktiskt "Untold" av Sarah Rees Brennan, dvs. del 2 i hennes trilogi. Första boken kom på svenska 2014, men sedan dess har inget hänt... Så tråkigt!

    Riktigt bra nyhet, så tack så mycket! Kram!

    SvaraRadera
  2. Å jaaa Bilar 3!!!! <33 hade ingen aning om att en teaser släppts, måste kolla! Å, The Space between us ser supersnygg ut, ska kolla trailern! Och Det är dags att inte freaka ur borde jag veeerkligen läsa ... Kram!

    SvaraRadera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...