Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

onsdag 17 september 2014

Minirecensioner x 2 (och en mormor som säger paranoid)


Carlstensveckan

Författare: Johanna Schreiber
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2013
Serie: Carstensveckan #1
Sidantal: 223
Språk: Svenska
Originaltitel: Carlstensveckan
Genre: Kärlek, vänner, segla, läger
Övrigt: Utläst 7 September 2014En helt okej bok .. som jag gav 3 stjärnor på goodreads! Det är inte en bok som är kvar så jätte länge i ens tankar.. men läsvärd! Den var lite sådär allmänt mysig och man skulle själv vilja åka på ett läger.. och är det bara jag som tänkte på att de allihopa lärde känna varandra så snabbt och var öppna och allt? Är även glad att Ebba valde den som hon valde. Nämner inga namn för att inte spoila.. men tyckte att den hon var med först verkade lite små tråkig.. men samtidigt lite fin.

Den handlar i alla fall om 14-åriga (snart 15 tror jag) Ebba, som åker på seglarlägret Carstensveckan med sina bästisar Nova och Carro. Enligt Ebbas storasyster är det fantastiskt, med att segla, sola, alla människor och även att kanske få hångla? Och på lägret är det inte någon brist på snygga killar, där finns söta Pontus & galna Johan. Även Ebbas och Novas vänskap sätts på prov (och jag tycker verkligen inte att Nova var en bra vän, så ni vet!) och för Ebba finns även en ny snäll vän i närheten, rättare sagt hennes rumskompis Olivia. En vecka med kärlek, kaos, vänskap och massa blandade känslor!

Kommer självklart läsa fortsättningen Offpist som kommer ut nu i höst! :)


Torsdagarna i parken

Författare: Hilary Boyd
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011
Serie: -
Sidantal: 308
Språk: Svenska
Originaltitel: Thursdays in the park
Genre: Vardag, kärlek, lite äldre huvudpersoner
Övrigt: Utläst 15 September 2014


Även det här är en medelmåttig bok! Kan säga att det tog rätt lång tid att läsa ut den.. säkert ungefär en vecka. Fast har även haft rätt mycket läxor. Men det här var även en som bok som det kändes som att man borde gjort nått vettigare än att bara ligga och läsa den hela dagen.. medans det finns böcker som man skulle kunna läsa hela dagen och det känns som att det finns inget viktigare än att läsa just den boken. Förstår ni skillnaden?

Boken handlar i alla fall om Jeanie, som i början är att antal år yngre.. sen när själva storyn början är hon 59 .. tills ja hon fyller 60. Hon är gift med George, som en dag plötsligt vägrar sova i deras säng och flyttar helt plötsligt in i gästrummet.. vilket är början för att deras ca 30-års (tror jag, om jag minns rätt) ska börja knaka i fogarna. På Torsdagarna hämtar Jeanie sitt barnbarn Ellie och tar med henne till parken. Där träffar dem 4-åriga Dylan och hans morfar Ray. Mellan Ray och Jeanie börjar en djup relation att uppstå, Jeanie känner att hon kan berätta allt för han även om Ray är en främling för henne. Han är alltså det mesta som Jeanies man inte är.. och de börjar umgås mer och mer. Läs boken för att ta reda på hur det går för Jeanie och sin.. nya "vän".

FÖR DET FÖRSTA. Vilken mormor eller farmor på 60 år säger ordet PARANOID? Det går bara inte ihop i min hjärna. Inte ens jag brukar säga det ordet.. och sen en 60 åring? Det var även på fler ställen där de betedde sig lite ungdomligt .. och inte som 60 år.. det störde mig lite. ´

Boken har fått bra recensioner, så bli inte påverkad av mig .. haha. Men boken klassas nog inte riktigt som en ungdomsbok.. och tror de som gillat dem är lite äldre än 13 åriga mig. För de flesta som skrivit recensioner på bokus känner igen sig lite.. och det gör nog inte jag så mycket. Inte med en 60-åring i alla fall. Har en till bok av Boyd, får se om jag gillar den bättre!

 

2 kommentarer:

 1. Hej Hanna!
  Vad roligt att du gillade Carlstensveckan och är peppad på att läsa Offpist!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omggoddness hej! :D Nu blev jag lite starstruck.. haha!
   Jadå! Kommer självklart läsa den, hoppas att de beställer den på bibblan! :)

   Kramizar, Hannah!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...