Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

tisdag 7 oktober 2014

Beskyddaren - Mickey Bolitar #1


Författare: Harlan Coben
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2011
Serie: Mickey Bolitar #2
Sidantal: 299
Språk: Svenska
Originaltitel: Shelter
Genre: Thriller, lite kärlek & vänskap, vardag, späänning såklart.
Övrigt: Utläst 2 Oktober 2014TUSAN. VILKEN. BRA. BOK! Det här är exakt en sådan som man inte vill lägga sig ifrån!!! Den var väldigt lättläst (kunde varit lite mer text för min del.. men men) och allt flöt på så bra. Det började med att de fick en ledtråd.. sen ännu fler ledtrådar .. och allt hängde ihop hela vägen. Även fast det tog ett ta för mig att få ihop allt, haha. Men så bra! ♥ Läääängtar efter del 2 som jag ställt mig i kö på biblioteket! Det ska även komma en del 3, hoppas att de översätter till svenska. Annars. x.x = död. Förresten spontan tog jag boken på bibblan! Så hade tur. Nu till handlingen i alla fall .. haha :

~~

Boken handlar om Mickey Bolitar som har sett sin pappa gå bort i en bilolycka och som har en mamma som är på behandlingshem. Nu bor han hos sin farbror Myron Bolitar och ska börja i en helt ny skola. Tror det var gymnasiet, ring 2. Efter ett introduktionssamtal på skolan, träffar Mickey Ashley, som sedan blev hans flickvän. (i ca 2 veckor)

Men Mickeys flickvän försvinner spårlöst en dag.. och med Mickeys nya vänner ger dem sig ut för att leta efter henne. Och vännerna är den speciella och lite emo Ema och den oförutsägbara pojken Spoon. De är alla en aningen speciella, men de verkar snälla och roliga. Tillsammans hittar de spår som leder till ett spöklikt hus där tokkäringen sägs bo och till en solkig strippklubb. Ashley verkar inte va den hon sägs vara - och inte heller Mickeys döde pappa. Men alla har något gemensamt.

~~

Omdöme: Om ni läst hela recensionen .. så vet ni nog att jag gillade den här boken. Gav den till och med 5 stjärnor på goodreads. För den är så spännande .. och är inte alls som en deckare. Så om ni inte gillar deckare .. prova ändå den här! Kanske ska du det Elvira? (På mylifestylebyelvira) För det här handlar om en kick-ass pojke .. som har två rätt så kick-assiga (haha) vänner. Och ingen dödas.. så ni som inte gillar mord .. kan också läsa! Läs bara! Jag längtar i alla fall tills jag får fortsättningen! ♥

2 kommentarer:

 1. Haha, jag hade faktiskt tänkt läsa den eftersom jag har den hemma och måste läsa en deckare i skolan ... så jätteroligt att du gillade den, nu blev jag mycket mer pepp på att läsa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle det ju passa perfekt! :D Men kom på nu att .. jag är osäker på om den egentligen går att läsa som deckare. För den här kallas ju thriller.. och i en deckare är poliser inblandade och i thriller löser de typ mer mysterier själva. Så kolla försäkerhetsskull med din lärare innan du läser! ;) Så inte jag lurat dig, haha! Då skulle jag få lite skuldkänslor.

   Annars kolla in Sofie Sarenbrandt! Hon är den första som jag läste "vuxendeckare" av och språket är rätt lätt och jag blev inte speciellt rädd när jag läste. Man fick även veta mycket om den själva "polisen" och man får veta hur det är för personerna och familjerna efter brottet .. och ja mycket vardag! Första delen i en serie heter "Vila i frid"! Sen finns det två fortsättningar & förhoppningsvis snart en tredje! ♥

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...