Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

måndag 6 oktober 2014

Handen på hjärtat

Författare: Hilary Boyd
Förlag: Nordstedts
Utgivningsår: 2013
Serie: -
Sidantal: 353
Språk: Svenska
Originaltitel: When you walked back into my life
Genre: Contemporary, kärlek, att bli sviken 2 gånger,
Övrigt: Kan ha läst ut den: 28 September 2014
(Glömde ta bild innan jag lämnade tillbaka den till bibblan, så lånar Nordstedts!)


Det här är ännu en bok av Hilary Boyd som jag läser inom en kort tid! Recension av den andra här!

Boken handlar om Flora som är omkring 40 år och bor i en bottenvåning hos sin lillasyster Prue. Hon jobbar som en hemsjuksköterska hos den gamla damen Dorothea, som ibland verkar lite borta .. men hon har sina kloka stunder hon också. I alla fall så är Flora väldigt fäst vid Dorothea.
Flora har precis kommit över sin gamla pojkvän Finn som lämnade henne för 3 år sedan, utan att säga någonting. Han lämnade inte ens någon lapp. Samtidigt som det hände blev hon även utbränd pg.a sitt jobb och man kan säga att börja jobba för Dorothea hjälpte Flora ut ur hennes depression.

En dag stöter FloraFinn.. och alla känslor för hennes förra pojkvän kommer tillbaka. Finn som har varit med om en nära döden-upplevelse vill nu att de ska flytta ihop igen. Trots hans själviska beteende är Flora beredd att ge honom en ny chans.. men har han verkligen förändrats? Men en dag märker Flora att hon är gravid.. men hon får inte de responser hon hoppats på. På jobbet finns även en snäll doktor.. som finns där och stöttar under graviditeten.
                                                             
                                                                   ~~~~~~~~

Omdöme: Faktiskt en rätt seg bok! Tycker att slutspurten kunde ha varit lite längre.. för den var bäst! Alltså det som skedde på slutet.. rättare sagt! "dramat". Kunde ha varit bättre då. Men som sagt det här är ju en bok för äldre.. så kan vara därför jag inte riktigt fastnar för den. (Det var precis samma sak med hennes andra bok) Ger inget betyg.. för det känns inte rättvist! :)

Damen Dorothea var ett stort plus i boken! Hon verkar lite mysig. Och hennes stunder när hon mindes något starkt från tidigare i sitt liv var roliga. Men det är blandade känslor inför boken.

Tyckte dock mindre om Finn. Han var spännande i början .. men sen bara: nej. Att han sa typ något dumt, Flora blev sårad och sen sa han förlåt varje gång. Asså? Han verkade inte ens mena det.

Doktorn .. *spoiler* Ihhhhh.. Simon Kent! Små hoppades genom boken att det skulle hända något mellan han och Flora.. och TADA! Det gjorde det! :]Slut på spoiler. 
(läs ej innan boken.. för då blir den ännu långtråkigare. Då finns det inget att hoppas på typ, haha)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...