Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

lördag 10 oktober 2015

Hypeeeen kring röd drottning och allmänt babbel

Heeeej på er! Ni kan väl inte ha missat hypen kring boken Röd drottning - som även jag läst? Boken är skriven av Victoria Aveyard och är första delen i en serie på minst tre och kanske fyra böcker. + två noveller. En novell utspelar sig innan första boken, och jag tror att i den så kommer man få reda på väldigt mycket om varför samhället ser ut som det gör. För har sett att många varit tveksamma till och funderat kring det! Andra boken ska väl vara ur Farleys POV, och utspela sig mellan bok ett och två.. Am I right? Nope, verkar som att den handlar om när Farley planerar sin första attack och börjar bygga upp  blodsvärnet! Alltså utspelar den sig under Röd drottning.


Och jag gillade boken starkt - vilket ni kan läsa om HÄR. Och helt ärligt hade jag inte sett så jätte mycket om boken, bara att många bokbloggare typ skrivit att den ska ges ut snart, och liknande. Så jag hade faktiskt inga förväntningar alls på boken innan jag började läsa den ... för hade inte från början ens några tankar på att läsa den överhuvudtaget. (sen så var jag jättetaggad på den) Och det älskar jag - när man kan läsa för att man älskar att läsa - och inte bara för att alla andra gillar en bok. För om en bok är super hypad så vågar jag oftast inte läsa den på århundraden, för att jag är så fruktansvärt rädd att bli besviken. Någon som känner igen sig? Liksom den verkar ju så bra och alla andra älskar den så himla mycket - den dääär pressen! Tänk om boken inte är lika bra som jag tror eller tänk om det är mig det är fel på, bara för att jag inte älskade den lika mycket. (typ)

Men om man verkligen älskar en bok så kan man ju inte låta bli att hypa kring den - annars får ju folket inte reda på att det är en bok som är VÄRD att läsas. Och sen, jag fastnar oftast inte för att en bok är sådär helt fantastiskt skriven. Jag fastnar oftast för handlingen eller för att läsupplevelsen var helt FANTASTISK. Att jag inte knappt kunde lägga ifrån mig den, och då är det en helt underbar bok. För jag tycker att det är viktigast - att man verkligen är ett med boken medans man läser den! Det gör inte så mycket för mig heller om till exempel det skulle vara massa brister i en handling eller inte, bara jag njuter av den medans jag läser boken! Elvira tog upp det här lite för ett tag sen.

 
MEN en annan sak som jag ville ta upp är att ni som läst boken borde klicka er in på den här sidan. Det är en wiki-sida för serien och framförallt första boken i serien. Jag kom in där och fastnade där i typ minst en kvart eller något. Jag tycker det är så kul att kunna kika på fakta om karaktärerna och sånt, för man kanske inte alltid tänker på det när man läser boken? Och när man väl läst ut boken så är sån där fakta typ en tröst för mig, haha. Medan man väntar på reseterande delar. Det är väldigt intressant tycker jag i alla fall. Kanske någon mer som tycker! Kika in vetja!

Och sen en annan bra sak med hypade böcker är att det finns så otroligt många intressanta (och vackra) fanpics, så tänkte att jag visar några av dem också: (för att se fler: googla på Red Queen book fan pics - och ja s:et är viktigt)

 

  

 
 
   Red Queen by MargaHGPrince Maven Calore by allarica
 
Vilka av er har läst Röd drottning? Vad tyckte NI? Någon som också njöt av att kolla in wiki-sidan? (/bilderna) Och för er som inte läst boken än eller har läst - jag föreställde mig inte precis allting i silver som på vissa bilder ovan, men valde att ha med dem då de är så magiskt vackra, och de representerar boken också, självklart. Silvrarna och silvret betyder mycket.
 
bildkälla: google.se

2 kommentarer:

  1. Kul wiki-sida. Sådant kan man fastna med hur länge som helst! Jag gillade verkligen boken, den passade mig. Bloggade faktiskt om den idag. Längtar efter del två!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja verkligen! Det är ju så himla fascinerande att bara kunna klicka sig runt där samtidigt som man suger i sig massa fakta om sina älskade karaktärer! Ja, jag gillade boken massor - den passade mig verkligen o super kul att du gillade den också :) liksom, vem längtar inte?! / kram <3 o super kul att du började följa mig på bloglovin samt hittade hit!

      Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...