Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

tisdag 30 augusti 2016

Top Ten Books that would be on my classroom shelf if I were a teacher

Hej på er! Visst var det rätt längesen? Åtminstone längesen jag hade en jämn och stabil uppdatering. Hmm, vad hände? Helt ärligt har jag inte haft tid, lust eller ork. MEN jag vill så gärna börja igen!! Och jag har inte varit helt borta, faktiskt kollar jag ständigt bloggflödet. Men dålig på att kommentera har jag nog också blivit. Förlåt till er alla som jag följer, men jag finns kvar i alla fall. <3

Idag är det i alla fall tisdag och jag tänkte försöka mig på en Top Ten Tuesday! Bara för att temat verkade ganska intressant. Läs mer om vad TTT är >här< Dagens tema är lite sådär fritt, men det ska handla om skolan på något sätt, för de flesta börjar skolan nu. "Back to school". Jag tänkte köra på ett av deras förslag ... top ten books that would be on my classroom shelf if I were a teacher. Liksom hur spännande? Så här ska det listas! Kör nog faktiskt utan någon speciell ordning. För jag har inte all världens tid... ska snart sova, haha.

PS. Dessa böcker passar lite från mellanstadiet upp till typ gymnasiet. Men, ja.


 
 
1. Lite ihop & Kanske ihop av Johanna Lindbäck. Cuz? De är helt underbara, söta, gulliga, lärorika och passar vilken ålder som helst. (nämns dessa böcker några gånger, men seriöst, de är så värda det)  Och sen så utspelas de mest i skolan också. Så, där är ännu en anledning, haha.
 
2. Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Helt ärligt är jag inte överdrivet förälskad i den här boken, men den känns så viktig, lärorik och läsvärd ändå! Tror den skulle kunna få ungdomar att tänka till, hur vissa personer faktiskt har det. Det tar ju upp saker som utanförskap, mobbning och käääärlek. Hur föräldrar ibland bestämmer och förstör.
 
3. Ja, jag har mens, hurså? av Clara Henry. Jag har inte läst ut denna än, men ja, den behövs för alla där ute. Flickor, pojkar och allt däröver. <3
 
4. Världens viktigaste kyss av David Levithan. Jag älskade inte denna bok något fruktansvärt heller, lite smått rörigt. Men den tar ju faktiskt upp så viktiga ämnen och så var den väldigt intressant och spännande. Annars finns också boken "Det händer nu", som också tar upp homosexualitet med mera.
 
5. Serien Starcrossed av Josephine Angelini. En av mina älskingsbokserier. Framförallt för att den är så spännande och intressant. Kärlek, vänskap, livet. MEN! Det är ättlingar till de grekiska gudarna också. Denna bok fick mig verkligen att bli så himla (jäkla) fascinerad av grekisk religion och dessa sagor. Som Iliaden, Odysséen. Det är ju både historia och religion. Bra att ha allmänbildning om förövrigt!
 
6. Himlen börjar här av Jandy Nelson. Cuz en så fin bok. Längesen jag läste, men vad jag minns då så älskade jag. Och jag har ju sett alla andra som älskar också.
 
7. Någon av John Greens böcker. Typ Förr eller senare exploderar jag. Hypad, men så himla bra då när man läste den.
 
8. Född fenomenal av Josephine Bornebusch. Tar upp mycket intressant. Typ Anne Frank och att vara fascinerad av henne. Livet, kompisar, kärlek. Japp.
 
9. Beskyddaren (+ de andra i trilogin) av Harlan Coben. De här är så himla spännande. På riktigt. Samtidigt vävs superfina vänskaper in. Och lite historia.
 
10. Shatter me (trilogin) av Tahereh Mafi. Hallå, vi måste ju ha någon renrasig dystopi med!
 
Andra böcker att nämna snabbt: M varken mer eller mindre, Jag, En, Flyga högt, Fallen ängel, Låt vargarna komma, Anna och den franska kyssen, En plats de kallar lyckan, Hur kär får man bli?, Lex bok, Divergent, Hungerspelen, Maze runner, 8 saker du aldrig skulle våga, Ett oemotståndligt begär, Sommaren jag blev vacker (en trilogi) och någon Sarah Dessen. (typ Mitt perfekta liv, Mycket mer än så)
 
 
Vissa av dessa är helt fantastiskt underbara och mina favoriter, några inte riktigt lika superbra men på något sätt så är de ändå bra, lärorika och jag tror att ungdomar skulle kunna ta till sig det som boken handlar om. Kanske får de dem att tänka till!
 
Är det någon bok som borde läggas till i min alldeles egna skol-bokhylla, haha, enligt dig? Det här är förövrigt bara böcker jag har läst, för jag vet att det finns fler som också är super bra (alla får ju inte plats för tillfället och kan ha glömt någon superbra också, hmm) och borde få ha en plats. Typ, Harry Potter och de. I know it already. Men någon annan utöver det? Som alla ungdomar bara måååååste läsa? Någon bok som så många kanske inte känner till, kanske t.o.m. inklusive mig. Feel free to add your opinion!
kraaaaam!
 


2 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut att "Kanske är det allt du behöver veta" av E. Lockhart ska ha en plats på listan, det är en bok som passar alla och är superbra!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där! :D Den boken har jag ju faktiskt läst, men jag älskade inte supermycket, åtminstone inte så mycket som jag hade velat! Men tror nu i efterhand att jag stressade mig igenom den alldeles för mycket, så än omläsning skulle kanske behövas... Men du har rätt! Boken skulle verkligen få vara med! För många har älskat och den är helt utomstående på sitt sätt. Med desss fantastiska språk och att den är lite utöver det vanliga, inte allt för originell! Den är ju lite speciell, smart och fin!

   Egentligen borde jag uppdatera "listan" efter alla tips som jag får, för så komplett som möjligt!! :) Skulle ju vara riktigt intressant om en lärare faktiskt drar nytta av listan till elever och skolor, för i princip alla dessa böcker passar för alla! Sen har ju alla olika smak, men det är en annan femma, haha. Kram!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...