Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

onsdag 30 september 2015

Anna och den franska kyssen

Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015 (original 2010)
Serie: Anna och den franska kyssen #1 (av 3)
Sidantal: 298
Språk: Svenska
Originaltitel: Anna and the French kiss
Nyckelord: vänskap, kärlek, Frankrike, internatskola, att flytta, livet o urgulligt
Övrigt: Utläst 8 juni 2015 (för drygt 3 månader lästa jag den här... ehhhh!)
 
 

Boken handlar om Anna som lever ett lyckligt liv i Atlanta, med sin bästa vän Bridget. Anna jobbar även på en biograf med en trevlig arbetskamrat vid namn Toph som precis börjat besvara hennes känslor.
 
Så när hennes pappa skickar henne till en Amerikansk skola i Frankrike och den vackra huvudstaden Paris, blir inte Anna alldeles förtjust. Så i Frankrike är hon, utan att kunna ett ord franska, då hon pluggat spanska tidigare. Trots att hon inte kan språket så lär hon känna ett par nya snälla personer, som sen blir hennes allra närmsta vänner. Där i bland finns Meredith, Josh, Rashmi och skolans mest omtalade snygging Étienne St. Clair, som snabbt blir Annas vän och även sen bästa vän.
 
Étienne St. Clair är dock upptagen, med Ellie, sen flera år tillbaka. Och Anna är ju kanske också upptagen? Om Toph fortfarande gillar henne när hon kommer tillbaka till USA... vill säga. Men trots alla förbjudna känslor så fattar Anna tycke för St. Clair, och det verkar som att han också gör det? När hon äntligen börjar få sina känslor besvarade, så händer en grej med St. Clairs mamma, som förstör allt. Hur ska det sluta? Kommer Anna att få sin franska kyss tillslut?
 
Omdöme och blandande tankar:
Jag läste ut den här boken i början av sommaren, för drygt 3 månader sen. (Så det här blir väl typ en minirecension eller något liknande!)
 
OCH, alltså jag ÄLSKADE boken medans jag läste den. Men sen läste jag en recension på goodreads om att St. Clair skulle vara en så kallad "jerk", och då blev jag påverkad av det, och kände inte att jag älskade St. Clair lika mycket längre. ALLTSÅ JAG KAN SERIÖST INTE LÄSA EN NEGATIV RECENSION OM EN BOK SOM GILLADE ELLER ÄLSKADE, FÖR DÅ BÖRJAR JAG ATT TVEKA OCH UNDRA OM JAG VERKLIGEN GILLADE DEN DÅ. DET ÄR INTE BRA. Någon som vet hur man motverkar det? Får väl hålla mig ifrån negativa recensioner, haha.. eller att läsa recensioner efter att jag läst en bok. >.< arghhh.. (förresten, någon som känner igen sig?) (och ni får kalla mig mes om ni vill.. haha)
 
Men alltså, trots det som jag nämnde ovan, så är det här en supergullig mysig sockersöt bok!! Och gud vad beroendeframkallande den var under läsandet. Fick typ abstinensbesvär när jag var ifrån boken, och då är den ju bra. Något som jag störde på var att det blev lite tjatigt ibland, det blev väldigt mycket fram och tillbaka ibland. Spoiler:  Som att St. Clair svek Anna ett antal gånger, det blev lite jobbigt, och man blandande ihop det lite Och speciellt tappade jag tålamodet lite på slutet, enligt vad jag skrev på goodreads. Då hade jag hunnit tröttna lite på det där fram och tillbaka, grejen. Men annars LÄS DEN HÄR BOKEN. Jag ska självklart läsa nästa bok, Lola och pojken i huset bredvid!! ♥ IHH, den kommer ut snart :D (den har typ kommit ut nu) Men alltså, boken är annars helt perfekt. Lite jobbig ibland, men annars så var man beroende av den och man ville veta vad som skulle hända näst. Nästan som en deckare, det var lite spänning, haha. (Det var väl vad jag mindes och ville säga!) SÅ ja, jag gillade och älskade boken trots allt. ♥ Har ni läst boken? Vad tyckte ni om den? Ska ni läsa de övriga böckerna?

 
Och för er som missat, det här underbara namnet finns verkligen på en stad i Frankrike, och jag har i princip varit där. Hur coolt!? Snacka om att att man fangirlade inombords, haha!
 

2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskade Anna och den franska kyssen! Jag ska precis börja läsa Lola och pojken i huset bredvid av samma författare, hoppas den är lika bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Åhhh, vill också ha och det hoppas jag också, verkligen! Men är så himla rädd för att läsa den, haha. Tänk om den inte är lika braaa! D: <3 kraam på dig!

      Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...