Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

tisdag 12 januari 2016

Top Ten 2015 Releases I Meant To Get To But Didn't

Jag har inte kört Top Ten Tuesday på evigheter nu. (eller ja, ett par månader i alla fall) MEN denna vecka så var det ett sådant intressant ämne, så kände för att hänga på. Som sagt temat är Top Ten 2015 Releases I Meant To Get To But Didn't, dvs. topp 10 böcker som översattes på svenska / kom ut under 2015, men som jag icke hann läsa trots att jag vill. Känns ju ganska intressant att svara på det. Främst för min egen skull. SÅÅÅ here we go:
 
(utan någon speciell inbördesordning)
 
 
10. Askfödd av Sabaa Tahir. Den här kom ju ut PRECIS innan 2015 tog slut. Har förövrigt om ni undrar den som e-bok, och läste igår ett kapitel i den. Shhh, den får stå med på listan ändå.
 
9. Lola och pojken i huset bredvid (#2) av Stephanie Perkins. Läste ut boken Anna och den franska kyssen någon månad innan denna kom ut. Har inte blivit läst än, för känner att jag vill läsa den ett tag efter Anna. Är även så spänd och nervös inför denna!
 
8. Ja, jag har mens, hurså? av Clara Henry. Håller på och läser i denna, men då den inte blev utläst innan 2015 får den stå med.
 
7. Girl online av Zoe Sugg. Fått blandad kritik. Vissa hyllar, vissa medelmåttar och vissa hatar. Jag blev dock lite intresserad av den innan den släpptes på svenska också, så någon gång ska den nog bli läst.
 
6. Jag ger dig solen av Jandy Nelson. För att jag gillade hennes Himlen börjar här, och denna borde borde borde jag verkligen läsa. Det kanske inte behövs förklaras så värst mycket mer?
 
5. Var är Audrey? av Sophie Kinsella. Älskade den första bok som jag läste av henne, så vill ju läsa denna UNGDOMSBOK av henne, som är hennes första för den genren. Men vettefan, jag älskade ju den andra för äldre också?
 
4. Grey av E.L. James. Det är ju ingen nyhet att jag läst de två första böckerna i Fifty shades serien. Och fangirlade lite när jag fick reda på den här nyheten! Varför inte ta chansen att få följa med Christian Grey några dagar?
 
3. Släppta taget av Katharina von Bredow. Har fått ganska bra kritik, och är skriven av en av Sveriges främst ungdomsförfattare. Verkar mysig och bra!
 
2. Manifest för hopplösa (#2) av Åsa Asptjärn. Jag har läst den föregående boken Konsten att ha sjukt låga förväntningar och tyckte inte illa om den, vad jag minns. Minns ärligt inte så mycket från den, men när jag såg att det skulle komma en fristående (?) fortsättning på den, så blev jag ju helt klart intresserad.
 
1. Mistborn: Sista riket (#1) av Brandon Sanderson. Do I really need to say something? Denna bok är såhääääääääär hypad. Är inte sådär jätte intresserad av handlingen, (eller ja, vet typ bara att det är fantasy) men någongång i framtiden borde jag ju läsa denna. Bara för att. Denna måste ju typ vara sådär jätte bra. Kanske nästan nästan i Harry Potter-klass? (som jag inte heller läst.. lol)
 
PS. Ensam på Mars av Andy Weir också. För den översattes väl 2015?
 
Alltså typ något sånt. Bara för att jag skrev denna, så kändes det inte som att det var så många jag missat att läsa ändå. (Kan dock ha missat att ta med några viktiga på den här listan känns det som...) Jag känner mest att jag läser en massa gamla böcker, från typ 2013/2014, och inte så många nyutgivna. Men det går det med :-) Läser liksom de böcker som jag tycker verkar INTRESSANTA.
 
Är det någon bok från 2015 som jag kanske glömt och bara BORDE läsa?
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Jag ger dig solen var underbar. Jag verkligen verkligen tokälskar den, så läs den omgående. :-) Mistborn är också jättebra. Gillar magisystemet som på något sätt känns helt begripligt och trovärdigt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja måste verkligen försöka få tag på den! Och Mistborn - i framtiden sååå kanske jag tar tag i den. Det känns lite för trögt nu, haha. /kram!

   Radera
 2. Jag tyckte mycket om Jag ger dig solen, den var sååå bra skriven! Den ska vi läsa till nästa bokcafé, det skulle vara jätteroligt om du ville komma! :)
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja som jag minns från Himlen börjar här, så har verkligen Jandy Nelson ett underbart språk! Ska undersöka om den finns på mitt närmsta bibliotek - och om jag kanske kan komma nästa gång!

   // kraam! <3

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...