Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

tisdag 7 juli 2015

Top Ten Hyped Books I've Never Read

Idag är det Tisdag och det är dags för veckans Top Ten Tuesday, som bloggen The Broke and the Bookish håller i. Dagens tema är Top Ten Hyped Books I've Never Read, dvs tio hypade böcker som jag inte har läst. (än åtminstone ..) Nu tycker jag att vi startar!
 
 
1. Fangirl av Rainbow Rowell. Den kom ju nyss (eller nyss och nyss, för någon månad sen) ut på svenska, och rätt så hypad var den väl? Ganska många läste den, och de älskade den. Den här ska jag försöka läsa någon gång, för jag vill läsa den.
 
2. Engelsforstrilogin av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Behöver jag säga något? Jag tror de flesta känner till serien, och till och med hypat serien själv. Jag äger hela serien, så den kommer bli läst. OM jag vågar ... 
 
3. Ensam på mars av Andy Weir. Den här äger jag, så den ska bli läst.
 
4. Mistborn: Sista riket av Brandon Sanderson. Den är ju så här väääldigt hypad just nu. Har faktiskt ingen aning om vad den handlar om, förutom att det är en fantasy. (ehh.. tror jag i alla fall) Får försöka läsa på mig om den, men har inte lyckats sett någon recension på den en.
 
5. The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Jag äger de 3 första böckerna i serien för jag vann de för ungefär ett år sen, (förra sommaren faktiskt av Elvira) så de ska nog bli lästa någon gång.
 
6. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart. Den här boken cirkulerade runt på rätt så många bokbloggar förut. Tror många fick den som recensionsexemplar. Men vad jag vet så gillade många den = rätt så hypad ändå.
 
7. Jojo Moyes böcker. Jag tycker seriöst att jag ser hennes böcker överallt. Jag är 100% allvarlig, de är verkligen överallt! Livet efter dig, Etthundra mil osv. Om så många läser de böckerna, så borde de väll vara bra? (och då är de väl ganska hypade, eller liknande)
 
8. Jellicoe Road av Melina Marchetta. Ojojoj, vad många man har sett som gillat denna. (Hej Elvira!) Men alltså den har inte blivit läst, trots att jag äger den. Jag har öppnat första sidan, och bara nej. Den känns jobbig, och så gillar jag inte stilen på texten. Eller så farlig var den inte nu när jag kollade. OCH OMG, en i boken heter Hannah såg jag också, vilket betyder att den skulle kunna passa på en punkt i läsutmaning 2015. Yaaaaay.
 
9. Odinsbarn av Siri Pettersen. De flesta känner nog till den vid det här laget. Verkar ganska intressant. Det är något nytt. Liksom jag har aldrig läst om nordisk mytologi, förutom i skolan då. Men det här är ju en ungdomsbok om det. Stor skillnad. Kan tänka mig att läsa.
 
10. Percy Jackson böckerna av Rick Riordan. Åhh, jag älskade ju Helena serien (som heter starcrossed egentligen, jag vet..) som handlade om grekisk mytologi, så jag vill ju läsa denna. Har till och med lånat första boken på bibblan så har den hemma, men känner inte för att läsa den nu.

UPDATE: DEN FETASTE av alla hypade böcker som jag inte läst är ju Harry Potter böckerna. Och de glömde jag bort att ta med på listan...
 
Det här var faaaar away från alla hypade böcker som jag inte hunnit läst än. Här är några böcker som är hypade och som jag ej läst. Lägg dit Systrarna Cahill trilogin. + säkert en massa andra.
 
Har ni läst några av de jag listat? Vill ni läsa någon? Antagligen tycker ni att jag borde läsa de flesta, så det är nog inte värt att fråga. Men om vi bortser från engelsforstrilogin, (det har jag redan frågat om) är det någon bok som jag verkligen borde ta tag i?


5 kommentarer:

 1. Jaa Jojo Moses ser man verkligen ofta nånstans! :S och haha, HEJ Hanna! LÄS JELLICOE TACK! :') :DD och oumajgad MISTBORN ÄR SÅÅÅ SJUUUUKT BRA BARA LÄS UTAN ATT VETA NÅGOT <333 snart ska jag iochförsig publicera mina tankar, så det får du ju förstås läsa ... men alltså ba läääs.
  Kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja! Har du läst någon Jojo Moye? Tror dock inte jag sett något om det hos dig..
   Haha, JAG SKA FÖRSÖKA! HUR gör man för att våga då? D: <33 Några tips? ;) OKEJ, ska kolla om bibblan får in den! :D Haha jaaa, jag ska allt kika på din recension ;)
   kraaam <3 :D

   Radera
 2. Jaa Jojo Moses ser man verkligen ofta nånstans! :S och haha, HEJ Hanna! LÄS JELLICOE TACK! :') :DD och oumajgad MISTBORN ÄR SÅÅÅ SJUUUUKT BRA BARA LÄS UTAN ATT VETA NÅGOT <333 snart ska jag iochförsig publicera mina tankar, så det får du ju förstås läsa ... men alltså ba läääs.
  Kraam

  SvaraRadera
 3. Du måste verkligen läsa "Fangirl" och "Jellicoe road"!!! Såååååå himla bra böcker, älskar både två till månen och tillbaka.

  Sv: Jag har i alla fall inte sett nåt förlag som är på G med översättning av On the fence & My life with the Walter boys, men hoppas kan man ju alltid! Känns lite som att typ kanske Bonnier Carlsen eller Rabén Sjögren kommer att översätta nån av dem. Känns så iaf, eftersom det är lite Sarah Dessen-stuk! Annars så tycker jag absolut att du ska läsa dem på engelska, både är två är otroligt bra välskrivna och även om man ibland inte vet vad ordet betyder (som händer ungefär ett tiotal ggr per sida för mig) så fattar man ändå sammanhanget! Sååå jag tycker du ska läsa dem ändå ;) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh, ska försöka hinna med att läsa de! :D <3

   Alltså jag har skickat till de två förlagen och frågat, men bara fått svar av ett. (minns ej vilket) Men de skulle föra vidare dem böckerna + några fler, så bara att hålla tummarna!! Annars måste man nästa införskaffa sig dem! åhh /kraam <3

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...