Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

söndag 30 november 2014

HoppasFörfattare: Åsa Anderberg Strollo
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2011 (2013 i pocket)
Serie: -
Sidantal: 270
Språk: Svenska
Originaltitel: Hoppas
Genre: Vardag, hemlös, att rymma
Övrigt: Utläst 22 November 2014

4 dagar innan julafton får Jonna nog. Mamma som hade lovat att vara med henne på julen i år och nu ska iväg på utlandssemester med sin nya kille. Jonna blir helt enkelt arg, tar jackan och skolväskan. Strax därefter sitter hon på tåget mot Stockholm. Där tänker hon att hon ska skaffa jobb, bostad och slippa sin mormor & mamma. Men ingenting blir som hon vill, och livet som hemlös blir liksom hemma.. krångligt. Men det finns någon glädje i Stockholm i alla fall.

För där finns Alex som är sjukt störande men som ibland är helt bäst, och som kallar Jonna för sin tjejkompis. Alltså kan man säga att Alex är Jonnas första riktiga tjejkompis. Sen finns det Elina som Jonna också gillar, men Jonna är rädd för att hon ska försvinna en dag. Hon har ju dem där pillerna från kemilektionen i skolan.. och dem skulle hon kunna ta sitt liv med. Det värsta med Stockholm är väll att inte ha något hem, att inte ha någonstans där man känner sig trygg. Det är väll det som är mest krångligt..

 ~
Omdöme & tankar:
Om ni läst mina tankar om den här på goodreads så känner ni nog igen det jag skriver nu.

"Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om boken. Den var väldigt mörk och inte så uppmuntrande precis. Men det är ju liksom verkligheten. Att det finns massor med hemlösa. Sen så fattade jag inte riktigt slutet heller. Vad hände? :o Hur gick det för henne? 

Sen trodde jag hon skulle träffa en kille och typ bli kär, hade läst det någonstans. Så det blev ju lite tråkigare, då jag tycker om att läsa om kärlek, haha. Trodde att hon och killen skulle vara lyckliga även fast deras liv inte var så bra, men inget sånt nej. Liksom att de stöttat varandra och de hade varit jätte kära, trots omständigheterna. Det hade gjort boken så mycket roligare.. Men vet inte vart jag sett det, men jag lovar jag har! Fast sen läste jag kanske inte hela texten, jag vet inte.. men boken var inte riktigt så som jag trodde att den skulle vara. Men sånt händer.. :)"

Det där med "kärleken i boken" var väll det som gjorde att jag ville läsa den. Men ingen kärlek i boken! Okej? Så jag inte lurar någon som bara slötittar igenom min recension. Åtminstone inte mellan Jonna & någon. Alex har väll en "kille".

Men till omdöme.. jag minns inte riktigt vad jag tyckte. Men det var ingen bok jag längtade efter att få läsa. 2,5 stjärnor kanske. Men det är ett ämne att ta upp, att alla inte har det lätt & att det finns hemlösa även i Sverige. Sen har den fått ett pris för årets bästa ungdomsdeckare 2011. Var det här ens en deckare? Det liknade inte ens en thriller heller. Inget fall eller så mycket action. Men, men. Kanske jag som är trög x) Det är inte bara att det inte var kärlek med som gjorde den tråkig, det hände inget speciellt & passade helt enkelt inte mig så bra.
 

2 kommentarer:

 1. hejsan!!! anteckningsblocken har jag köpt på Åhléns i Umeå men antar att utbudet e likadant över hela sverige i och med att butiken finns lite överallt.
  Hoppas du hittar ett fint anteckningsblock!! :')

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack så mycket! Den fanns på nätet såg jag! Får se vad jag bestämmer för!

   Egentligen skulle jag vilja ha ett anteckningsblock med olinjerade sidor , så man kan rita också. Men jätteee svårt att hitta det.. Inga tips? Haha /kram

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...