Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

fredag 13 februari 2015

Fyra serier som jag i princip dissat totalt ...

... trots att jag verkligen vill läsa dem.
 
 
Rubriken och underrubriken beskriver bra mycket om vad inlägget kommer handla om. Det är speciellt fyra serier, som jag vill läsa men jag har inte orkat tagit tag i att låna dem på bibblan eller läsa dem. Så det tänkte jag berätta om nu.. det är väll fler än fyra egentligen, men resten tar vi en annan gång! ;) och jag tror ni alla känner igen böckerna!
 
Älskad över typ hela världen & verkar ha en ganska intressant
handling. Två ungdomar från olika bakgrunder som träffas +
dystopi över det hela. Känns rätt typisk, sådär kille och tjej träffas.
ja, ni känner nog igen temat! Fast den kan bara bra ändå! :)
 
 
 
Den här handlar om en tjej (?) som är ensam överlevare. Hennes
familj + alla andra har dött i någon skum sjukdom. Är hon
den enda som överlevt? Eller finns det någon mer där ute?
(Typ handling till en sekund i taget)
 
 
 
Vår svenska framgångsrika serie. Som är åt dystopi och
det övernaturliga hållet. Den ska till och med bli film, och
den kommer ut 18/19 Februari tror jag. Vet att det
handlar om några ungdomar som går på en skola, och sen så dras
de alla till något & blir typ tvungna att sammarbeta. Vad
 de dras till vet jag inte riktigt, då jag inte är så påläst om serien.
 
 
 
Jag vet att det här är en serie, som också är läst av många.
Även fast bokus inte skriver att det är en serie, så vet jag det. ;)
Den femte vågen tror jag handlar om några slags utmaningar,
typ nivå 1, är en utmaning, sen nivå 2 en annan. Eller så blir
de attackerade av några, och för ju högre nivå blir det
svårare och fler "attackerare" kommer, haha. Nej, jag vet
inte riktigt. Men nått åt det håller har jag för mig.
 
~~~
 
Alltså, ja mina beskrivningar av böckerna stämmer kanske inte alls. Har inte riktigt läst deras handlingar någon gång eller så. Så är inte så värst påläst, haha. Men tror i alla fall att alla fyra serier är dystopier av något slag. I alla fall så utspelar de sig i framtiden.
 
Men jag vill läsa de här serierna, för typ alla har gjort det och vad jag vet gillat dem. Så det känns ju som ett måste. Men jag vet inte varför jag är sådär jättejätte sugen. Är det för att det är dystopier? Jag kanske inte är så jätte förtjust i dem ändå. Alltså dystopier. För jag är inte så sugen på det. Men Divergent serien gillar jag ju, och rör mig inte! Så jag hatar ju inte precis dystopier.
 
Men jag borde ju ge dem här en chans, i alla fall några av dem! Så nu till er sak, om ni får välja 1 eller 2 av dem här som jag borde läsa? Vilka blir det? Skulle ju behöva veta vilka som är bäst! Eller vilka som är lite sämre. Så berätta gärna för mig i kommentarerna! Det skulle vara jätte schysst! :D Förresten bara jag som fått sportlov? :) Så skööönt! Kram på er! :D
 


12 kommentarer:

 1. Jag tycker att cirkeln-trilogin är mycket bättre än de andra. Sedan Legend. Jag har för övrigt taggat dig i en enkät om du har lust, helt frivilligt såklart! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! :D Jo, det verkar som att de flesta verkar gilla cirkeln-trilogin mest av de jag nämnt! Så den borde jag försöka mig på! Tack för taggen! :) Ska kika på den snart, så får jag se när jag får tid för den! / kram!

   Radera
 2. Jag har varken läst Legend-trilogin eller Sofia Nordins serie, men jag har de bägge i bokhyllan (Legend samt alla delar av Sofias) och de verkar jättebra. Jag lånade ut Legend till min bror för ett tag sedan och han gillade den starkt, så den är jag väldigt sugen på att läsa :)
  Engelsfors-trilogin är hur bra som helst! Jag älskar de <3 Du måste ta tag i Cirkeln snart! ;)
  Jag läste Den femte vågen för drygt ett år sedan och tyckte att den var helt okej. Jag har dock inte läst nästa del ännu, så det borde jag göra snart :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, cirkeln borde jag verkligen ta tag i! Om jag ska lita på mina läsare! haha. ;) Har faktiskt anmält mig till 2 tävlingar där man kan vinna första boken. Du vet den du har på din blogg, som många fler har! :)

   Legend verkar ju faktiskt rätt bra! Så den kanske man också ska priotera! Ja, jag får väll fundera lite haha! Du verkar ju inte direkt älska femte vågen, men då den känns som en thriller, kan den passa mig! :) / kram!

   Radera
 3. Legend är superbra så den röstar jag på. Cirkeln kommer på en väldigt nära andra plats. Sofia Nordins serie har jag inte läst och Den femte vågen är också rätt så bra, dock är den ibland långsam så vill du ha en actionfullt bok så är den inte det bästa valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag borde ta mig an i första hand Cirkeln! (Då den blir bio & då de flesta som kommenterat här verkar gilla den!) Sen ska ska jag nog legend! Eventuellt.. :)
   Den femte vågen trodde jag skulle vara mycket action i, lite mer åt thriller hållet, men då är den kanske inte det då? :) Får kolla upp handlingen mer! /kram!

   Radera
 4. Jag blev tyvärr besviken på "Legend", men det kan nog bero på att jag hade lite för höga förväntningar när jag började läsa den eftersom det var så många som hyllade den. Men annars så rekommenderar jag "Cirkeln" och jag är själv sugen på att läsa "Den femte vågen" snart =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det lät inte kul! Men jag förstår dig, det brukar inte alltid gå så bra när ens förväntningar är höga. Jag läste nyss ut John Greens "Pappersstäder" (du vet han som skrev TFiOS) och jag hade direkt inte så mycket förväntningar, då de flesta inte verkade sådär jätte glada över den. Nej men, det var ingen ny hit. Så jag tänkte att är den dålig så är jag beredd på det. Men alltså när jag hade låga förväntningar så var faktiskt boken riktigt bra! Så John Green är fortfarande en favoritförfattare.

   Oj, hoppas du orkade läsa mitt dilemma ovan, haha. Men cirkeln som du rekommenderade, borde jag läsa! :) Förresten känner inte igen din blogg, så jätte kul att du hittade hit! :D /kram!

   Radera
 5. Jag skulle nog inte kalla Engelsfors-trilogin dystopi ... ;D det är mer tonårsdrama och fantasy - kanske det kan få dig mer sugen? ;D Dessutom har ju himla många tävlingar nu där man kan vimna Cirkeln grejer - delta vetja'! :D

  Alla andra tycker jag också är superbra. Gillar faktiskt alla så vet inte riktgit vilken jag skulle rekommendera mest ... hoppas du tar tag i nån av dem iallafall - och gillar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj okej, my bad! :) haha. Jag vet inte vad jag tycker om fantasy, men det kan nog gå! Har läst Stefan Castas bok Den gröna cirkeln och mer. Och dem gillade jag! Men tror nog att jag kan gilla cirkeln. För om det är typ relationer & kärlek med, och inte bara fantasy så brukar jag gilla det mesta. Alltså om det är lite vardag och sånt, så brukar det gå! Ja, hoppas du fattar.. haha D: Jag har faktiskt gått med i 2 sådana cirkeln-tävlingar, så får *hålla tummarna!*

   Nu blev det ju inte lättare, haha! ;) Men om man ska lite på dem andra så verkar legend vara ganska bra också! Tack i alla fall! :D /kram!

   Radera
 6. Jag precis som de flesta andra tycker verkligen att du borde läsa Cirkeln. :P Den e verkligen bra och det är mycket vardag precis som du sa att du ville ha. :) Om du vill så kan du ju vara med i min tävling också. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, okej! :) Jo, jag ska garanterat ta tag i den serien! :D Jo, med lite vardag går det mesta! :) Får se, är redan med i 3 cirkeln-tävlingar, men man kan ju lämna över priset till en annan, om man skulle lyckas med flera! (som Elvira ovan skrev på sin blogg!) Så kan hända att jag anmäler mig hos dig också! /kram!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...