Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

torsdag 26 februari 2015

Sofie Sarenbrant .. äntligen!! ♥

Jag har läst alla böcker som Sofie Sarenbrant gett ut (i alla fall alla fysiska, för såg att hon hade gett ut någon mer som endast fanns som e-bok..)
 
 
(screenshot från Sarenbrants egna hemsida)
 
Jag har i alla fall gillat alla hennes böcker, men gillar dock hennes senare serie än den första serien. Den senaste serien av henne handlar om polisen Emma Sköld, som löser brott! Men det jag gillar är att hennes vardag är väldigt mycket med i böckerna, vilket gör det mycket roligare att läsa en deckare. Böckerna om Emma är från Vila i frid till Avdelning 73. (böckerna går i ordning på bilden - det börjar med hennes äldsta till hennes nyaste)
 

 
Men det jag tänkte snacka om var hennes kommande bok Avdelning 73!! Boken visning pågår hade ett väldigt öppet slut och hon har skrivit att hon haft en fjärde bok i tanken, så jag har spänt väntat på att hon ska skriva något mer om den. Och sen idag så jag in på hennes sida, och där finns både omslag, titel och handling till boken! Sådär helt plötsligt, då jag inte hört något alls om hennes pågående bok. Blev verkligen super duper glad! :D
 
 
 
Boken kommer ut den 14 April 2015 (preliminärt), vilket är väldigt snart, så detta kom rätt plötsligt! Men tänkte berätta lite om boken:
 
När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på ett sjukhus har hon ingen aning om vad som hänt. Den sista hon minns är att hon lämnade sin 4 veckor gamla dotter hos sin sambo och att hon sedan åkte till stallet. Emma får sedan reda på att hon legat i koma i ca 5 veckor, pågrund av en ridolycka.
 
När Emma har legat i koma så har hennes sambos före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma (åt Emmas barn!!) & exet vill verkligen inte lämna den "rollen". För att hålla ett vakande öga på Emma verkar det som att exet har tagit jobb på sjukhuset..
 
Men Emma har en känsla av att något inte stämmer och hon försöker få tillbaka sina minnen av olyckan. Hon blir mer och mer övertygad om att ett brott har begåtts och mer sin kollega Nyllet om hjälp med att ta reda på sanningen. Men vem skulle vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden?
 
~
 
Den här boken skiljer sig lite från dem andra i serien tror jag, för här utsätts Emma själv för ett brott. Annars har det oftast varit hennes syster, sambo eller någon annan som varit lite inblandad. Men det verkar inte vara så i denna, om inte hennes sambo är med på något hörn.. eller kanske hans före detta? Vi får väll helt enkelt läsa för att få reda på det!
 
~

 
Spänd är jag i alla fall inför boken! Jag rekommenderar verkligen Sarenbrant om ni vill ha en deckare med enkelt språk, som inte är allt för läskig! (men om man tänker efter så är brottet riktigt rysligt, men när man läser vill man så gärna få reda på vem som gjort brottet och samtidigt läsa om Emma! Ja, man tänker inte så mycket på det läskiga, i alla fall inte jag! Det är mest platserna där det sker som är lite läskiga, som ett spahotell, Marathon-lopp m.m) Något som är coolt är att Sarenbrant egentligen är rädd för alla dessa saker hon skriver om, och det är därför hon kommer på det till sina böcker!
 
 
 
Min enda bok av Sarenbrant som jag äger, köpte den på en loppis och visste då inte vem Sofie Sarenbrant var, så den var den boken som fick mig att upptäcka henne! :)
 
Jag ber om ursäkt för ett rätt så luddigt inlägg, känns lite flummigt, haha. Men ja, ville få med mycket men vill inte tråka ut er! Tack till er som läste hela! ♥ Förresten någon mer som läst något av Sarenbrant? I så fall vad tyckte ni om henne? Eller blev ni eventuellt intresserade av henne. I så fall är ett tips att besöka hennes hemsida.
 
Uppdatering: Har hela tiden trott att hon heter Sofie Sarenbrandt, men ja d:et ska bort. Vet inte om ni märkte mitt fel, men har nu åtgärdat stavfelen! Vet själv hur förfärligt det är när någon glömmer ett H på mitt namn! (Hannah) Så självklart ska hennes namn stavas rätt av mig ..
 
 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Åh, tack så mycket! :D Första personen som sagt så om något av mina inlägg, så tack, blev väldigt glad av din kommentar! :) kram

   Radera
 2. Fint inlägg :)
  Jag har också läst alla hennes fysiska böcker och gillat dem nästan allihop.
  Den som jag inte gillade riktigt var Andra andningen, vet egentligen inte varför men
  jag tyckte att den var seg och poliserna lite "mesiga". De andra böckerna har varit bra och nu är
  jag väldigt nyfiken på Avdelning 73. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :D (något som är kul är att jag besökte din blogg igår, strax innan du kommenterade här! Ödet? Haha!)

   Kul att du gillade dem flesta! Hmm.. tyckte Andra andningen var rätt spännande ändå! Men poliserna var kanske mesiga.. minns inte riktigt! Spänningen fanns ju helt klart där i alla fall, liksom tänk dig själv? Man får ju lite rysningar! Åh, jag är också sugen på Avdelning 73! Undra om det är sista boken i serien, eller om vi får en femte bok om Emma Sköld!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...