Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

onsdag 11 februari 2015

Tag - Reading Habits

Jag blev taggad av tjejen bakom bloggen En bokberoende tjej att göra taggen Reading Habits! Tack så mycket för det! :D Känner igen namnet på taggen, tror den cirkulerade runt rätt mycket för något år sedan. Hur som helst ska det bli jätte kul att göra taggen! :D Det som är bra med alla dessa tags är att ni lär känna mig lite mer för varje gång! Hoppas jag i alla fall, haha! Let's go:
 

1. Do you have a certain place at home to read?
 
I min kära säng läser jag alla mina fina böcker. ♥ Antingen sittandes med två kuddar bakom eller så ligger jag ner. Ibland så läser jag även på toaletten, haha! Jag tvättar dock händerna innan jag tar upp boken. Så dem inte blir snuskiga.. Förresten är jag den enda som läser på toan?
 
 
2. Bookmark or Random piece of paper?
 
Vanligtvis använder jag ett bokmärke. Den som jag använder flitigast är egentligen en linjal med ett 3D-mönster av delfiner, som jag köpte på Kolmården för något år sen. Annars har jag två stycken morötter (som bokmärke) som jag fick gratis på bokia någon gång, dem använder jag när jag inte hittar delfinbokmärket.
 
Just nu har jag dock en vikt post:it lapp i boken, men ska nog byta till ett bokmärke! Här har ni delfin bokmärket, för er som är intresserade :
 
 
 
3. Can you just stop reading or do you have to stop after a chapter, # pages or a special part?
 
Alltså, jag vet inte. Det blir helt random. Beroende på situation.. för om jag måste lägga mig typ en viss tid så avslutar jag när jag ska lägga mig.
 
Det kan ju bli lite vart som helst i boken. Men jag slutar väll där jag vill, men absolut inte i någon spännande situation i boken. Där det är lite lugnt och tråkigt brukar jag lägga av. Igår la jag av vid ett kapitel. Så ja, jag har inget speciellt måste om vart jag slutar läsa.

 
4. Do you eat or drink while you reading?

Nepp, never never. Har aldrig gjort och tror inte jag kommer att. Hur ska man liksom kunna göra två saker samtidigt? Sen är det svårt med mat i sängen och på toaletten, haha..
 
5. Do you watch tv or listen to music while reading?

Inget av det. Trivs bäst när det är lugnt och tyst, men kan ha lite väsen medans jag läser ändå. Det där med musik medan jag läser och gör något viktigt tog jag upp lite i ett inlägg för ett tag sen. Du hittar det inlägget här.
 
 
6. One book at a time or several at once?
 
En bok i taget. Det var dock ett undantag när jag gick i låg- och mellanstadiet. För då hade jag en bänkbok som jag läste i skolan & sedan en annan hemma. Men aldrig annars.
 
Fast som i märker just nu läser jag två böcker (kolla till höger i kolumnen) Anledningen är att boken var inte så fräsch. Det var något kladd, smulor och något svart i. Och min mamma är verkligen rädd för vägglöss i böcker (den var från ett bibliotek) så hon ja beslag tog Heather Wells boken. Men förstår henne, för vet själv inte vad det var i boken. Man tar ju det säkra före det osäkra. Så nu har jag kontaktat B. Wahlströms om de kan ha ett rest exemplar, annars så ska jag låna på ett annat bibliotek, där de har 2 exemplar av boken att välja på haha.
 

7. Reading at home or everywhere?

Hemma, everytime. Förutom på hotell om jag är utomlands, förut bänkbok i skolan och nu ibland hos mina mormor och morfar. Där vi är rätt ofta.
 
8. Reading out loud or silently in your head?

Jag läser tyst i mitt huvud. Dock så råkar jag läsa högt ibland. Men när jag pluggar och ska läsa en text läser jag alltid högt. Man får mer in det i huvudet då.
 

9. Do you ever read ahead or skip pages?

Alltså, jag har aldrig skippat sidor. Absolut inte över två stycken i alla fall. Ibland händer det att mina ögon dras till slutet av en sida eller att jag kollar på sidan bredvid. Men inte något mer än det. Jag går även alltid tillbaka till där jag var innan den lilla titten. Så alla sidor blir lästa av mig.

10. Breaking the spine or keeping it like new?
 
Ska bara kolla på vad spine betyder, för att vara säker. Så hej igen!
 
Ryggrad betyder det, alltså bokryggen och det var det som var min gissning, haha. Alltså tyvärr så "bryter jag ryggen" på boken. Jag måste det för att kunna hålla boken upprätt. Men jag försöker göra vecket rakt och ta det försiktigt. Så tyvärr håller jag dem inte nya. Biblioteksböcker böjer jag dock upp hur mycket som helst. Dem är jag inte lika rädda för att förstöra. Men jag jag är ju vaksam med böckerna ändå, men mina egna är man nästan lite rädd att läsa för att de ska bli förstöra, hahha.. lite smått fånigt sådär ~
 
 
11. Do you write in books?
 
Nej, det gör jag inte. Fast alltså ibland skulle jag vilja det. Så att jag sen kan kolla igenom boken och se vad jag gillade. Jag skulle även vilja stryka över med en färgpenna på de delar och citat som jag gillar mest i boken. Men det känns som att jag förstör boken då,så ja just nu gör jag inte det i böcker. Borde man börja?
 
 
Den här taggen är ju rätt gammal, så jag tror majoriten av er har gjort den. Men om ni inte gjort den får ni gärna göra den! Annars struntar ni i det / gör den en gång till, haha. Vanorna kan ju ha förändrats! :)
 
Så jag taggar just du som läser det här inlägget. Då jag nyss gjort taggen vårlängtan så känns det jobbigt att tagga ungefär samma personer igen. Det kanske kan bli lite påfrestning för dem, haha. Du får gärna kommentera om du bestämmer dig för att göra taggen ändå! :) Kram!
 
bilderna på böckerna kommer ifrån google.se

 
 


2 kommentarer:

 1. Åh vad kul att du gjorde tagen :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart gjorde jag den! :) Tack till dig med, som taggade mig!
   Kram! & ha en fin alla ♥-ans dag!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...