Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

lördag 4 april 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag har blivit taggad av Amanda på bloggen Bokpandan att göra taggen En bokbloggares hemliga liv. (skapad av Cecilia) Jag tackar så mycket för taggen, då det alltid är roligt med tags! :)
 
 
 
(logga gjord av mig .. allt blir roligare med en bild & fri att låna om någon vill)
 
 
So let's do this now:

1. Hur länge har du bloggat?

Sen den 1:a Juli 2014, så i över ett halvår har jag bloggat och i sommar ett helt år! :D Helt sjukt hur fort tiden har gått, liksom hallå? Jag började ju blogga nyss!

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?

Har ingen aning i nuläget, men antar att jag kommer blogga i åtminstone något år till! Sen beror det på om jag har tid, vad jag har för intressen då och om det finns andra saker som påverkar. Blogga överhuvudtaget skulle jag vilja i alla fall, skulle vilja fotografera mer och blogga om det. Sen kanske skriva mer tankar, krönikor och sånt.
 
3. Vad är det bästa med att vara bokbloggare?

Gemenskapen, kärleken, böckerna - allt! Sen att man vet att man inte är ensam här i världen, det finns faktiskt många som tycker som dig själv. Och sen alla fina kommentarer som man får, är ju grädden på moset! ;)

4. Vad är det värsta med att vara bokbloggare?

Jag håller med Amanda: Kraven man sätter på sig själv! Jag vill ju själv att recensionerna ska bli bra bra bra, jag vill inte tråka ut er, jag vill locka ny läsare, jag vill att man ska gilla det jag skriver.. osv. Jag som är en liten perfektionist, vill just att allt ska bli perfekt! Sen att man vill vara aktiv, med att svara på kommentarer (samt lämna kommentarer) och att skriva minst ett inlägg i veckan. Ja, det finns lite krav, haha!
 
5. Har du svårt att skriva rubriker till din blogg?

Nej, det är inte så svårt. Oftast blir det bokens namn, (vid recensioner) en tags namn och andra enkla rubriker. Alltså det som beskriver inlägget! Ibland skriver jag lite roligare rubriker, men det är inte speciellt svårt! :) Oftast något som sammanfattar inlägget. Eller något fyndigt, eller lite halvroligt, eller lite "citat-aktigt".

6. Finns det några bokbloggare du beundrar?

Självklart finns det några! Som de som går sin egen väg, har en finfinfin design, är allmänt proffsiga, tar fina bilder och är duktiga överhuvudtaget!

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
 
Det är absolut inget jag har funderat på tidigare... så har ingen aning faktiskt. Antingen någon trevlig söt person eller någon proffsig, eller eventuellt en vän. Men om någon skulle vara intresserad av att gästblogga här är ni välkomna att höra av er. Ni kan nå mig på: Hannah.blogg14@gmail.com! Det skulle vara något nytt och roligt!
 
8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T. ex. vilken tid, klädsel, dryck m.m.
 
Någon speciell klädsel eller dryck har jag verkligen inte, haha! Oftast brukar jag väll blogga på kvällarna och på helgerna. När man har tid att koppla av, och när man har tid överhuvudtaget! Det händer ju att man skriver på dagarna också. Så det skiftar! Om jag skriver en recension, brukar jag ha boken bredvid mig - om jag har möjlighet till det. Då kan man glutta lite på baksidan, samt bläddra i boken.
 
9. Har du svårt för att skriva recensioner?
 
Njaaaa, inte precis. Det som är mitt PROBLEM (förlåt för versaler) är att komma igång med recensionerna! Jag vet själv att jag INTE är ensam om det, haha! Som sagt, de där kraven som jag nämnde innan, gör att man bävar lite inför vissa recensioner. Man vill göra en bra recension, få med sina känslor och samtidigt ska den vara rolig att läsa. Den får absolut inte bli för långdragen, men ja jag är väldigt duktig på att upprepa mig och sånt. Men tror inte mina recensioner är allt för långa i alla fall, haha. Men ja, när man väl börjar skriva en recension brukar det flyta på! :)
 
10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
 
Den är underbar - är så glad att jag upptäckte den! För det dröjde faktiskt ett tag innan jag upptäckte bokbloggar, och ännu längre tid innan idén om en egen blogg dök upp!
 
11. Vilka taggar du för den här taggen?
 
Tror att det flesta redan blivit taggade, men tror jag vet några som möjligtvis inte blivit det än. Men ber om ursäkt om någon blir dubbeltaggad! De jag taggar är: RebeccaBokintresse, bloggen Enbokberoendetjej, LenaLena C, Anika The final chapter of a great book, ElinaElina J och Tova Bokugglan! Tror det var alla jag kommer på, men vem som helst får självklart göra den! :)
 
 

8 kommentarer:

 1. Verkligen sjukt hur tiden går - tycker det var alldeles nyss du började blogga! Känner igdn mig så mycket med att själva problemet med att skriva recensioner är att komma igång, inte själva skriveriet sen ... och visst är det dumt när man ska ha så höga krav på sig själv :S Hoppas du fortsätter blogga länge än iallafall :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tiden rinner iväg! Haha, och kul att du tycker tiden går fort för min blogg också! (eller vad man nu kan säga xD)

   Det är dumt med dessa krav, men hur ska man göra för att bli av med dem? Kul att du vill att jag ska blogga länge till! Hoppas att du inte slutar blogga du heller! / kram! :D

   Radera
 2. Tack så mycket för taggen! :D Ska ta och låna loggan också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite så! :D Och vad kul! :) kram!

   Radera
 3. Tack för taggen! Inlägg kommer upp imorgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nemas problemas! Har sett att du lagt upp inlägget nu, och har även läst det! :)

   Radera
 4. Kul att läsa dina svar! Håller med om kraven man sätter på sig själv.. och tack för taggen! :D Ska se till att göra den idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du tyckte inlägget var intressant, i alla fall mina svar! ;) Jo, det finns några krav! Och varsågod! Ska bli kul att läsa dina svar! :D / kram!

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...