Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

söndag 26 april 2015

Kanske är det allt du behöver veta

 
Författare: E Lockhart
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2014
Serie: -
Sidantal: 258
Språk: Svenska
Originaltitel: We were liars
Nyckelord: kärlek, sommar, tragedi, hemligheter, lögner, vänner och en släkt
Övrigt: Utläst 23 mars 2015
 
 
 
Det här är absolut inte min bästa recension, så ni är förvarnade .. haha!
Handling från bokus + lite skrivet av mig:
 
Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. På somrarna tillbringar den förmögna och nästintill perfekta familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Familjen verkar vara perfekt utifrån, men på insidan finns det hat, lögner, svek, avundsjuka men samtidigt kärlek. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat - Cadences stora kärlek - men samtidigt familjens utböling.

Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?  (ska nog inte säga så mycket mer om handlingen)
 
 
 
En karta över familjens ö - som inte finns med i den svenska upplagan av boken! Så jag hittade tyvärr denna efter att att jag hade läst ut boken. Men ha gärna den här kartan bredvid er när ni läser, ex på mobilen. Klicka på bilden för att göra den stor!
 
 
Omdöme och tanke:
Jag vet inte vad jag har att säga om den här boken. Jag läste ut den på typ 2 dagar. Jag bara läste och läste, tänkte knappt på boken eller jag tänkte ju. Men alltså jag försökte inte riktigt förstå historien. Jag var frånvarande när jag läste på något sätt. Så det känns egentligen som att jag aldrig har läst den här boken. SÅ - det behövs antagligen en omläsning någon gång. Jag kände inte kärleken - MEN jag grät floder på slutet. För att det där OMG slutet var verkligen OMG. Jag antar att jag bara ville komma fram till slutet, för att få reda på varför det var så omtalat. Vilket var väldigt fel av mig, känns som att jag svek boken. Jag brydde mig knappt om historien, och jag ångrar verkligen det. Alla har ju liksom älskat den här.
 
Men när jag kollade på en recension nyss, så förstår jag ju att jag ändå på något sätt gillade boken när jag läste den, men jag minns inte riktigt det nu. Den var speciell, och väldigt fin. Påminner lite lite om Sarah Dessens böcker, som jag förövrigt älskar. Men den här boken HAR potential - så alltså den skulle passa mig. Men jag engagerade mig inte riktigt i den när jag läste, och alltså det förstörde massor! Känner mig så hemsk. Får nästan ont i lilla bokhjärtat. :(
 
MEN, en omläsning krävs nog i framtiden! Den här boken var som när jag som filmen Fifty shades of grey, jag var tvungen att se om den för att jag koncentrerade inte mig tillräckligt första gången! Och den blev mycket bättre andra gången!
 
Något som jag minns är att tempot var lite för snabbt ibland, man hade svårt för att kunna hinna sätta sig in i vissa grejer ibland. Hann inte riktigt falla för Gats och Cadences kärlek, det var lite för lite av det. Även om jag förstår att hon verkligen gillade han!
 
Så för att sammanfatta, jag var inte rättvis mot boken. Så jag vill inte säga att den var jätte bra eller jätte dålig. Den var okej i alla fall, och slutet fick mig! MEN, ni bör inte haka upp er på slutet, koncentrera er på historien och själva boken. - Det är mitt tips. Om jag läser om boken, så kommer jag att skriva en riktig recension om boken! Men fin och speciell var boken - älskar den där somriga känslan! Men jag tänker inte döma boken efter min läsning för tillfället i alla fall. Men det kan ju vara så att jag helt enkelt inte passade för boken heller. Ja, alltså detta blev ju rätt svårt.. Fast alltså jag gillade ju den ändå, men det behövs nog ändå en omläsning. När jag såg trailers gjorda av fans, fick jag i alla fall lite ont i hjärtat, pga historien. Så jag känner ju något för den ändå. Men gud jag vet inte. D: Tack till er som orkade läsa igenom allt mitt daltande om boken i alla fall. ♥ Den här recension blev väll mest för mig, fick skriva av mig osv. Ni får nog inte ut så mycket av den..
 
Någon mer som har haft samma problem när ni läste en bok? Har ni läst den här boken? Vad tyckte ni? Gillar ni E Lockhart?
 
 

4 kommentarer:

 1. Jag fastnade verkligen för boken! Jag tycker berättelsen är helt underbar, men ibland stämmer det helt enkelt inte. Du kanske gillar den mer vid en omläsning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade den! :D Alltså ja boken är ju underbar - så mycket känslor. Speciellt så "heartbreaking" och fin och speciell! Så jag hoppas att den faller mig mycket mer i smaken vid en omläsning! Eller ja .. att jag njuter av den mer då. :) kram!

   Radera
 2. Har inte läst boken, men alltså, GUD VILKEN CHARMIG KARTA! Skulle älska att ha en sån om jag skrev en bok. Och alltså lyxen att få en karta fastän man inte skriver fantasy! Synd att den inte fanns med i den svenska versionen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja den är charmig! :D Och jaa synd att den inte var med i den svenska versionen! Vet helt ärligt inte om den är med i den engelska versionen heller .. men då jag hittade denna på nätet - så antar jag det! Har aldrig tidigare sett en karta till bok (förutom någon barnbok, typ Kalle Skavank) , men enligt dig verkar det vanligt för fantasy genren? Får hoppas att jag får syn på en sån där karta någon gång i framtiden! :) kram! :D

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...