Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

onsdag 15 april 2015

Två böcker jag nyss har fått upp ögonen för ..

... kommer det här inlägget att handla om!Ensam på Mars - Andy Weir
Det här är som sagt en av de senaste som jag fått upp ögonen för! Den är ju rätt ny utgiven (på svenska i alla fall) och verkar väldigt intressant! För mig som tycker det är spännande med rymden, kommer den nog passa mig. Har dock inte läst något tidigare inom den här genren, science-fiction. Så kan bli kul med något nytt. Har även läst att den ska vara rätt humoristisk av sig - vilket låter ännu bättre! Boken ska även bli film, så den borde ju vara rätt bra i alla fall! (kommer till hösten 2015) Hoppas även att det här är en självstående bok och ingen serie, för har så många serier att påbörja redan .. (just me? haha)
 
Handling från förlaget:
Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever – i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos humor, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.
 
 
 The One and Only Ivan - Katherine Applegate
Den här fick jag upp ögonen för tack vare Liza Iregnet! Det är en bok som handlar om en gorilla, och alltså boken utspelar sig ur gorillans perspektiv! Så himla coolt ju! Det är ju det som lockar mig mest! Fick dock reda på att det här är en vers-bok, men provläste den på amazons sida, och verkar vara skapligt lätt ändå. (det är ju alltid kul med något nytt, som boken ovan) Men helst vill man ju att den ska bli översatt! Förslag på något förlag som gillar versböcker? Boken verkar i alla fall fin, och tror att den kan bli rätt sorglig ibland, i alla fall för de som gillar djur. (och jag gillar de flesta djur, förutom smådjuren som ormar, råttor, möss, spindlar osv. usch!) Tror att den här boken kan vara något år gammal förövrigt.
 
Handling från bokens egna sida: (engelska tyvärr)
Ivan is an easygoing gorilla. Living at the Exit 8 Big Top Mall and Video Arcade, he has grown accustomed to humans watching him through the glass walls of his domain. He rarely misses his life in the jungle. In fact, he hardly ever thinks about it at all.
 
Instead, Ivan thinks about TV shows he's seen and about his friends Stella, an elderly elephant, and Bob, a stray dog. But mostly Ivan thinks about art and how to capture the taste of a mango or the sound of leaves with color and a well-placed line.
 
Then he meets Ruby, a baby elephant taken from her family, and she makes Ivan see their home—and his own art—through new eyes. When Ruby arrives, change comes with her, and it's up to Ivan to make it a change for the better.
 
 
Någon bok som verkar intressant? Har ni läst någon av dem eller har ni någon hemma?
Får se om jag någon gång i framtiden kommer att läsa de här .. Störst chans att bli läst, är nog Ensam på mars i alla fall!
 
ps. ska försöka svara på era kommentarer imorgon! Läser SJÄLVKLART dem direkt när jag får dem, men jag är rätt dålig på att ta mig i kragen och svara. Ber om ursäkt ♥ Tiden har inte räckt till!

4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon av dem men vill läsa båda! :)

  SvaraRadera
 2. The One and Only Ivan har jag varit sugen på hur länge som helst! :) Den verkar så himla bra och jag gillar ju både djur och versböcker, så jag tänker att det kan vara något som passar mig. Jag hade nästan glömt bort lite hur gärna jag faktiskt vill läsa den, så tack för att du påminde mig om det ;)
  Kram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! :) Haha, då borde den ju vara perfekt för dig! :D Så lite så .. ;) Du kanske ska ta tag i den nu? Så kan jag läsa din recension innan jag köper mig boken ;) / kraam <3

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...