Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

lördag 2 maj 2015

Bilder från gårdagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där har ni några bilder som jag tog igår! Jag tog med mig kameran och gick ut precis utanför lägenheten - så skönt att få luft samtidigt! Blev faktiskt några rätt fina bilder, älskar färgen på de gula blommorna. Och ni kanske har märkt att jag ÄLSKAR att ta macrobilder, dvs närbilder. Det är det ända som blir bra med min kamera, den suger på att fotografera människor och saker på lång håll. Det blir ingen bra kvalité på dem, så för stunden fotograferar jag nära. Kameran som jag fotograferar med är en Pentax X-5!
 
Vad tycker ni? Någon ni gillade mer än dem andra? Någon feedback - både bra och dålig? Det är förövrigt inte så ofta som jag fotograferar tyvärr, men jag kommer som sagt inte riktigt överens med min kamera..
 
 
ps. VI SKA ÄNTLIGEN HÄMTA MIN SISTA DEL TILL MIN BOKHYLLA = SNART HAR JAG ÄNTLIGEN EN EGEN BOKHYLLA. YAAAAY!
 

6 kommentarer:

 1. en kamera som suger på att fotografera människor? hm det låter väldigt konstigt - det är det väl ingen kamera som suger på? har du kollat inställningarna du brukar använda dig av när du fotograferar människor? det är en kompaktkamera du har tror jag (har inte så bra koll på pentax kameramodeller) och då kan du ju inte byta ut objektiv, annars hade jag rekommendera dig att prova det. kolla inställningarna och ett tips är om du kan ställa in låga bländartal t ex 1.8 eller 2.0 - det brukar vara smickrande när man fotar människor/porträtt och det är nog ganska lågt bländartal du haft för att få till dina naturbilder ovan :) är människorna för långt ifrån din kamera kan skärpesläppet ske innan människorna, så prova att fotografera människor som inte står så långt ifrån kameran. men fint motljus hade du fått till på den näst sista bilden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, som den är nu så suger den! Jag tror det är en kompaktkamera, eller enligt någon sida hör den till digitala kompaktkameror! Min är lite större än andra kompaktkameror. Ja alldeles rätt, det går inte att byta objektiv. Tack för tipset! Jag är inte så jäääätte bra på att ställa in egna inställningar, så jag kör oftast de färdiga. Det finns ju att ställa in på porträtt, naturbilder, kväll osv. Och när jag väljer porträtt så är det då som det blir så dåliga. Alldeles för ljusa och man ser för tusan varenda pormask på människan. Fast det kanske är meningen? Men ska absolut kolla på bländartal! :) Och ditt tips om skärpesläpp!

   Kul att du gillade den näst sista bilden! <3 Det där med motljuset var dock inget jag gjorde med meningen .. haha! Men kul ändå ;) /kram! Kanske ska ta och maila dig om jag behöver mer hjälp .. ;D

   Radera
 2. Sådär Hannah, nu finns din blogglänk på min blogg under kategorin "Andra Bloggar".
  Du är välkommen in!

  Min blogg länk är här:
  http://bokcirkelnn.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tack så mycket Steffi! :D /kram!

   Radera
 3. Vad fint! :D Riktigt mycket vårkänslor på det alltså! ;)
  SV: Tack så mycket! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D Jaaa det blev mycket vår - men det är ju fint så :') oo så lite så <3

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...