Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

söndag 7 juni 2015

Bloggstafett - bästa sommarboken!

Idag är det dags för min andra bloggstafett ever! Ni kan läsa mer om själva stafetten och turordningslistan i mitt inlägg, som ni hittar här. Men kortsagt så är det Sofie Sofiesbokblogg som håller i den och temat är den bästa sommarboken!


Som sagt så är temat den bästa sommarboken. Sarah Dessen är ju en typisk författare som skriver underbara sommarböcker, man jag tror nog att det flesta känner till henne vid det här laget, (annars borde ni kolla upp henne!) så jag väljer att skriva om en annan bok som jag läste ut i år, och fullständigt älskade! (och för att det var den boken som ploppade upp i min hjärna först & för att jag tror inte att så många känner till den)

 
Boken jag tänker prata om är Nya kontakter av Sophie Kinsella! Jag älskade verkligen boken - då den var mysig, vacker, spännande och innehöll kärlek. OCH så himla rolig! Det var en riktig må-bra-bok att läsa, och då tycker jag själv att den verkligen passar till sommaren, även om den inte utspelar sig under sommaren. (Faktiskt tror jag aldrig att årstiden nämns i boken, så det kan säkert vara sommar)
 
Men den här boken var helt underbar, och passade mig perfekt! Den fick mig även att gråta, vilket oftast är ett bra tecken. Och när jag hade läst ut den satt jag bara och kramade den, medans det kom några glädjetårar. Men nu är det dags för handlingen!
(från bokus  + lite mig, för att den beskriver super bra och för att jag inte kan knåpa ihop en bättre handling helt själv)

Boken handlar om Poppy Wyatt som befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet plötsligt går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. 

Men Poppy tänker inte ge upp den här möjligheten och hon och Sam gör då en deal: Hon får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ... och det hela slutar med en älskvärd komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.
 
 
 
Visst låter det rätt bra ändå? Du kanske är en person som hatar att läsa om kärlek? (om man nu kan det) Då ska jag säga att det här inte bara handlar om kärlek - och den är inte smörig överhuvudtaget. Eller långtråkig. Det handlar om att få en ny vän, kanske en vän för livet, samt att vara med om något som man troligen alltid kommer minnas. Det handlar om att ha ett rätt så kaotiskt liv för en stund, och det känner nog alla igen sig i! Sen så är det här verkligen en bok som får en att skratta ibland! Men självklart handlar det om kärlek också, och alltså själva kärleken älskar jag själv! ♥ Jag vill ju inte spoila, men ja det är fint. Och slutet var kind of heartbreaking. Och underbart!
 
Vad borde man mer säga? Den här boken klassas nog som Chick-lit, dvs om en kvinna i medelåldern som oftast bor i en storstad och har problem med pojkvän, vän, jobb eller liknande. Och många gillar nog inte chick-lit, men den här är inte alls långsam eller något, som chick-lit / contemporary har en förmåga att bli ibland, utan här händer det i princip alltid något utan att det blir för påfrestande.
 
Det här blev kanske lite rörigt, så jag föreslår även att kika in på min recension av boken, som du hittar här. Nu undrar jag självklart, är det någon som blev intresserad av den här boken? Det är ju lite det som är målet. Boken finns som ex. pocket hos bokus eller så finns den antagligen på ditt bibliotek!
 
Nu skickar jag vidare den virtuella stafettpinnen till Agnes på Agnes bokblogg! Jag hoppas ni kollar in hennes inlägg som kommer upp klockan 17:00! (och alla andras inlägg som publiceras under dagen!)
 

8 kommentarer:

 1. Den boken har jag inte hört talas om, men blev intresserad av den nu. Verkar ju onekligen som en sommarbok, med de rätta ingredienserna!
  Tack för ditt inlägg till stafetten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis! Du borde genast kolla upp den och läsa den och sen skriva en recension, så att jag får läsa den! ;) Hoppas du gillar den i såfall! & tack själv :D

   Radera
 2. Den verkar faktiskt riktigt bra, och rätt så perfekt som sommarläsning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! :D Du borde läsa den, så att jag får höra dina åsikter om den, hihi >:D kraam!

   Radera
 3. Lite nyfiken blev jag allt, men eftersom jag inte gillar "Shopoholic"-böckerna alls, vet jag inte om jag vågar min på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst Shopaholic-böckerna, så har ingen aning om de är lika eller så. Men tror nog att de kan vara i samma stuk. Men skulle vara kul om du ger Nya kontakter en chans ändå. För den här var så mysig :)

   Radera
 4. Jag ångrar lite nu att jag inte köpte den här när jag såg den på bokrean! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åhh, vad synd! Fast den finns ju som pocket, och på bokus är de ju såå billiga :)

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...