Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

torsdag 23 april 2015

Liebster Award

Tack så mycket för den här awarden Alba och Klara! ♥ Om någon mer skulle få för sig att tagga mig, så gör jag självklart dina frågor också. För det är ju trots allt inte samma frågor, så man kan ju göra hur många gånger som helst! :)
 
 
 
 
Regler:
Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare 
Gör 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar
 
 
 
Nu till Albas frågor:

1. Vilken bok ser du mest fram emot att läsa just nu?
Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant! Bara för att hon skriver så sjukt grymma deckare.

2. Har du några book boyfriends, i så fall vilka?
Ja, det är några. (satt förövrigt och skrev upp några i min mobil för någon dag sen, INNAN jag blev nominerad .. ödet?) Utan inbördes ordning: Augustus Waters, Christian Grey, Cooper Cartwright, Sam Roxton, Mickey Bolitar, John, (från boken En plats de kallar lyckan) Wes, (mitt perfekta liv) Four och säkert en massa mer som jag inte kommer på nu. Juste Newt från Maze runner också! Vissa av de som jag nämnde vet jag inte, lite osäker på Sam Roxton. Men jaja, kan fixa en komplett lista någon annan gång.. Förresten Lucas Delos också. Och Ivan. (lite / kanske - ihop) Men nu får det vara nog.
 
3. I vilken fiktiv värld från en bok eller film skulle du helst vilja leva?
Jag vet inte.. det är väll mest karaktärerna man vill träffa och inte världen. Men skulle ju vara coolt att testa på någon dystopi, som Divergent. Annars så skulle jag vilja befinna mig i någon av Sarah Dessens böcker! Allt är så idylliskt och fint där! Kanske Mitt perfekta liv eller Mycket mer än så.
 
4. Favoritcitat från en bok?
Har ingen favorit, men en av de senaste som jag gillar:
 
“Lover? I don't know.
I don't know if she loves me.
I don't know if I love her.
All I can say is, she's the one I think about. All the time.
She's the voice I want to hear. She's the face I hope to see.”  
 
Sophie Kinsella, I've Got Your Number ♥ 
 
 
5. Te eller kaffe?
Te. Bara för att jag inte dricker kaffe. Men alltså jag blir oftast besviken när jag dricker te. Vill ha mer smak! :( Så egentligen inget av det!
 
6. Om din bokhylla började brinna och du bara kunde rädda en enda bok, vilken skulle du rädda?
Jag vet tyvärr inte.. går ju inte att bara välja en, för har ingen som är så där SJÄLVKLAR. Så jag skippar denna .. haha.
 
7. Vem är din favorit side kick-karaktär och varför?
Det känns som att min bokhjärna är AV för tillfället. Kommer typ inte på någonting som har med böcker att göra! Men Ema och Spoon I Mickey Bolitar - trilogin. För att båda är smarta, roliga och en aning speciella. De gör böckerna bättre! (utan dem skulle det vara tråkigt) Sen tycker jag att Newt i Maze Runner är fin. Han verkar så schysst!
 
8. Vilken magisk/övernaturlig varelse skulle du allra helst vilja vara?
En ättling till en gud. Som Helena i Starcrossed! Liksom hon är vacker, kan FLYGA, är stark och en massa mer! För det måste väll räknas som en magisk "varelse" ändå? För det är ju inte vanliga människor precis. Sen har hon en så cool historia också. (grekisk mytologi)
 
9. Vilka är dina favoritbokbloggare?
Oj oj oj, det är ju verkligen ett par! Jag vill ju inte göra någon ledsen, genom att glömma någon ... Men en blogg som jag följt länge är Elvira The World I Live In! Sen gillar jag även Lizas, Elinas, Albas, AnnasKlaras och Amandas bloggar. FÖR en KOMPLETT lista kika in här. Det är en lista på alla bloggar som jag följer, så om du finns med där så gillar jag din blogg helt enkelt! :)
 
10. Vilken karaktär skulle du vilja ha som bästa vän?
Den roligaste karaktären som jag kommer på för tillfället är Heather Wells, så ja det blir mitt svar. Hon är så sjukt underhållande, och tror att det kan vara rätt kul att ha henne som bästa vän.

11. Om du bara fick läsa en enda bok för resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Alla Potterheads har ju Harry Potter att svara här. Men jag har ju inte läst Harry Potter, så jag har inte riktigt ett sånt bra svar. Förut skulle jag kanske säga Förr eller senare exploderar jag, men njaaa, skulle bli alldeles för sorgligt och jobbigt. Jag vet faktiskt inte vilken bok jag skulle välja. Lämnar den här frågan öppen, och om jag kommer på någon skriver jag dit det sen!
 
Och nu över till Klaras frågor:
 
1. Vilken bok läser du just nu?
 
Född fenomenal
 
 
 
2. Vilken bok skulle du vilja läsa just nu?
Kolla på Albas frågor och sen fråga nummer 2. Samma svar!
 
3. Vad gör du om dagarna? Studerar/jobbar?
Jag går i årskurs 7 i skolan, så jag studerar. Utöver att blogga och läsa så spelar jag på mobilen, spelar kort, kollar på tv eller är med vänner. Typ. Och ja surfar runt på internet med.
 
4. Vilken är din favoritfilm?
Hmm ... Måste väll nästan vara alla 3 High School Musical filmerna, för att jag sett de typ tusentals gånger. Eller disneyfilmen Cars. ♥.♥
 
5. Har du någon favoritsommarbok?
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. (eller egentligen alla böcker av Dessen)
 
6. Vilken bok har du läst flest gånger? 
Nu är det ju så att jag aldrig läst om någon bok på senare år. (bara en halv bok) När jag var liten var det en bok som jag läst om massor av gånger! Tror den hette Hopp in. Den handlade om en bil som åkte runt och plockade upp olika djur. Djuren hoppade rent ut sagt in i bilen. Haha, fina minnen det! :')
 
Hopp in! - I. Whybrow & D. Meling
Bild från tradera
 
7. Vilken är den bästa boken du har läst hittills i april?
Fuskar (det här är dock inte första gången i det här inlägget, haha) och säger 2 stycken: Femtio nyanser av mörker och Sökaren! Båda är två böcker som ingår i serier, och ja jag gillar båda serierna, så ett rätt så självklart val!
 
8. Vilken är din favoritmat?
Jag har ingen speciell favoriträtt, men jag gillar kinesisk mat! Sen älskar jag förövrigt OLW's favoritmix samt Sour Cream & Onion chips + kinapuffar = en lyckad fredagskväll!
 
9. Hur tror du att den svenska sommaren 2015 kommer att bli?
I bokväg har jag ingen aning, har inte någon koll på sommarens bokutgivning! Annars hoppas jag väll att sommaren ska bli fin fin. Jag hoppas verkligen att vi åker utomlands till något varmt fint land. CUZ I NEED IT. Så avslappnande! Att släppa allt..
 
10. Finns det någon aktivitet som du skulle kunna likställa med läsning?
Det är väll bloggandet i så fall, men inget annat.
 
11. Vad drömmer du om?
Nu är det ju så att jag inte har några framtidsplaner överhuvudtaget.. jätte tråkigt jag vet. Men skulle kunna tänka mig att jobba på bibliotek, på ett bokförlag, som journalist, någon som debatterar eller att jobba på en tidning och göra layouts och design till den. Sen är det kul med HTML också, så jag kanske ska bli en som designar sidor eller liknande. Något åt det hållet. Just nu drömmer jag väll mest om en utlandssemester :D
 
De jag nominerar:
The World I Live In (har redan blivit nominerad, men skulle vilja läsa hennes svar! ;))
 
och där kommer jag inte på fler för tillfället! Många av de som jag ville tagga har redan gjort denna, men om du tycker att mina frågor verkar roliga får du självklart göra dem igen! Sen så får du som inte är taggad göra dem också självklart! Lämna gärna länk till awarden isåfall, så att jag kan läsa dina svar! :)
 
 
Era frågor är:
  1. Vad läser du just nu?
  2. Om du skulle få skriva en egen bok om precis vad som helst, vad skulle du välja att skriva om? Ex. Vilken typ av bok och vilken handling? Tjock / tunn?
  3. Vilken bok har varit mest efterlängtad för dig genom tiderna? Varför?
  4. Favoritcitat från en bok?
  5. Var skulle du helst vilja jobba? På ett bibliotek, ett bokförlag eller i en bokhandel?
  6. Om du fick välja 3 egenskaper (eller eventuellt kraft) från 3 olika bokkaraktärer som du själv skulle vilja ha, vilka skulle det bli?
  7. Vilken eller vilka bokkaraktärer känner du igen dig själv mest i?
  8. Vad drömmer du om i livet?
  9. Om du inte skulle blogga om böcker, vad skulle du vilja blogga om då? (om du redan har fler bloggar / eller en blandad blogg, vad skulle du vilja blogga med utöver det?)
  10. Har du någon vana när du läser? T.ex. att du måste sitta i en viss fåtölj, dricka något eller äta något speciellt? Eller gör du något speciellt medans du läser?
  11. Sista frågan, vilka är dina favoritbloggar?
 

 

8 kommentarer:

  1. Dricker inte heller te eller kaffe ... :P Tycker också precis samma yrken som du verkar intressanta! Att ordna sidor skulle du förresten nog bli rätt så bra på, din blogg är ju så snygg! :) Tack för taggen förresten, nu är den gjord! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, okej! Ända gången jag dricker te är väll när jag har halsont.. dudå? Åhh, vad kul! Du är ju ett år äldre än mig, så om du skaffar något intressant jobb i framtiden (som jag själv vill jobba med) så kanske jag kan få tips av dig. ;) Eller tips om hur du tänker inför dina gymnasieval. (har själv ingen aniiiiing, tur att det är typ 2 år kvar, men det är ju skit (förlåt) lite tid ändå..)

      ÅHH, TACK! :D Älskar att få sådana fina komplimanger! <3 Sen så är det ju kul att små fixa med bloggdesign och så, ändrade ju flikarna för någon dag sen, haha. :)

      Varsågod! Kul att du ville göra! Ska läsa dina svar nu! :)

      Radera
  2. Tack för taggen! Blev förresten väldigt sugen på att se Cars nu... haha :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så! Haha, så kul! ;D
      Förresten tack för att du tagga mig igen, gör de när jag får tid! <3

      kraaam!

      Radera
  3. Nu har även jag gjort tagen :) Tack igen för nomineringen! :) Du kan läsa min svar här ifall du vill /kram

    http://enbokberoendetjej.blogspot.com/2015/05/liebster-award.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul & varsågod! :D Har faktiskt redan läst dina svar - innan din lilla kommentar, haha! :) /kraam

      Radera
  4. Tack för taggen (bättre sent än aldrig). :P Svar finns nu uppe på bloggen :)

    SvaraRadera
  5. Så lite så! :) Kul att du ville göra den & har redan läst dina svar! <3 /kraam

    SvaraRadera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...