Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

onsdag 23 december 2015

Julkalenderbloggstafett - lucka 23!

Nu är det dags att ta emot stafettpinnen från C.R.M. Nilsson och öppna dagens första lucka i Sofies julkalenderbloggstafett! Klockan 17 idag skriver bloggen A ROOM OF MY OWN om sin bästa bok iår, och avslutar därmed den här fina kalendern! På julafton skriver dock Sofie ett special inlägg som hänger ihop med kalendern - så missa inte det! Förresten, god jul alla i förskott! ♥

 
När jag funderade över mitt läsår, så känner jag att jag inte läst några riktiga sådär WOW-böcker precis. Men självklart så är det några som varit lite bättre än alla andra. Jag tänkte på Född fenomenal och Maze runner: I dödens stad, men det känns som att de två böckerna känner de flesta till. Rekommenderar varmt Född fenomenal annars! (och lite svårt med att skriva om sista boken i en serie, utan att spoila) Om inte Västmanländskans skulle skrivit om Djupa Ro så skulle det varit ett alternativ. För jag ska säga sen snabb sak - den tar upp ganska originella men samtidigt viktiga saker! En så himla modern bok som behövs för oss unga!
 
Men jag har i alla fall valt att skriva om boken Hata Romeo av Rachael Wing, bl.a. för att jag behöver skriva en recension på den och att det känns som att det inte är så många som känner till den. 

 
Hata Romeo handlar om en tjej som heter Jen som får huvudrollen i hennes skolas uppsättning av den välkända pjäsen Romeo och Julia. Det är en dröm som går i uppfyllelse! Men lyckan varar inte alldeles för länge, då det visar sig att killen som spelar Romeo är Chris Banner - hennes absolut värsta fiende. Jen kan inte ens tänka sig att gå i närheten av honom, men ödet vill annorlunda...

 
INNAN ni bestämmer er för att den här boken är en klyschig, oduglig dänga, så ska jag säga några saker. Författaren, Rachael Wing, var endast sexton år när hon DEBUTERADE med denna bok. Så himla ung, och lyckas framställa en sån fin, romantisk bok! Jag kan tänka mig att ni har era tankar om hur boken kommer att sluta. Men helt ärligt, när man väl läste boken så var den faktiskt inte så förutsägbar. Visst, ibland. Och till själva slutet, så var det en liten plottwist. Det gjorde att det inte bara var en helt vanlig sagobok, där alla lever lyckliga i sina dagar. Var lite smått oroad de sista sidorna kan jag avslöja!


Och till mer själva handlingen - Jen och Chris kommer inte överens. Men det är inte bara ett litet highschool-bråk, utan det här sträcker sig mycket längre tillbaka. Tills när deras pappor var tonåringar. Båda familjerna avskyr varandra, och det här är bara inte någon ytlig liten grej. (lite smått överdriven kanske, men ja) För att få lite mer förståelse för den här fejden så är vissa kapitel tillbakablickar från när papporna var små. Och tillbakablickarna leder så småningom fram tills när en sak skedde, som fick dem att bli oense. ps. klicka på bilden för att få den större!

Så man kan säga att den här boken är ganska djup ändå (inte sådär fantastiskt viktig och djup som vissa böcker kan vara, men djup på sitt lilla sätt), trots den lite, lite ytliga, klyschiga handlingen. Jag gillar det. Det är sött, skräckinjagande, och massa känslor! Rachael lyckas verkligen fånga känslorna i boken och hennes språk och sätt att skriva är verkligen bra för sin ålder. Det är även lite spänning, man VILL veta hur allt ska urarta sig, hur det ska sluta, vad som kommer ske här näst osv. Jag tror jag läste ut den här i endast två sittningar, SÅ bra var den. Jag kan lova er, man blir knappast uttråkad i denna!

Jag minns inte riktigt alla karaktärerna. Men stundvis så kände jag verkligen igen mig i Jen. Hon gjorde det som jag skulle gjort i vissa situationer. Hennes bästa vän Rubes var även väldigt charmig och snäll. Chris var lite både och. Man kan säga att han hade två olika sidor. Men för att sammanfatta, karaktärerna är lyckade och väldigt trovärdiga.


En sista sak som gör att boken verkligen är one of a kind är att den är skriven i du-form. (undantag är dem här tillbakablickarna) Just jag har nog aldrig tidigare läst en bok som är skriven i den formen. Självklart var det lite ovanligt, men jag vande mig, och ni skulle nog också vänja er. Dock så kände jag mig inte som Jen trots du-formen. Jag omvandlade i mitt egna huvud meningarna till att det var Jen som gjorde allt, istället för mig, som jag antar att man skulle känna. Men ja, det gick trots allt.


Så, här har ni en enkel, lättläst och bra bok! Nu i efterhand så minns jag inte så mycket om boken, tyvärr, men just i stunden så är den verkligen läsvärd! Ps. Just såna här böcker är riktigt bra att läsa när man är i en lässvacka för att kickas igång med läsningen! (glöm inte det fina omslaget!)

Rachael Wing | Förlag: dåvarande Tiden | Orig. Star-crossed | 2007 | 199 sidor
 
 
words.
 
Den här boken skulle nog klassas som en ungdomsbok. Men som jag sagt tidigare på min blogg. Du kan läsa en ungdomsbok även om du är över 70. Åldern sätter inga gränser - utan bara du själv. Så vem du nu är - så kan DU alltid testa att läsa boken! DU kanske faktiskt älskar den. Våga gå utanför din comefortzon i bokvärlden, haha! Ps. Varför inte ha det som nyårslöfte?
 
Jag hoppas att någon blev intresserad av den här eller tipsad! Enligt vad jag kan hitta så är den slutsåld på både bokus och adlibris. Men boken kan nog gå att hitta på ditt biblioteket, eller så har kanske en fysisk bokhandel kvar något exemplar. Eventuellt så går det nog att få tag på den i begagnat också, ska finnas i både kartonnage och pocket! - Lycka till isåfall! (jag köpte mitt exemplar på en loppis, och har även sett den på biblioteket ofantligt många gånger)
 
Tack för mig!

8 kommentarer:

 1. den boken tänker jag läsa! tack för tipset och god jul! ska försöka komma ihåg min tid kl 17 idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul! Så lite så, och ett försenat "god jul" till dig med! :D

   Radera
 2. Det är så coolt när böckerna är skrivna i du-form! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är det! :) Och rätt så ovanligt också! Men måste faktiskt vara svårt som författare att lyckas bra med det. Allt man vill skriva blir ju typ omvänt :o kram!

   Radera
 3. Min syster läste denna för många år sedan, men jag tog aldrig över den, av någon anledning. Kanske är det dags nu. Häftigt att författaren var så ung när hon debuterade!
  Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja nu tycker jag att det är dags! :) Ja, riktigt duktigt av Rachael! Tack själv för en fin julkalender! kram <3

   Radera
 4. Svar
  1. Vad bra! Allt kul om man kan tipsa någon :)

   Radera

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...