Drop down menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

söndag 20 juli 2014

Den rätta attityden

Författare: Robin Stevenson
Förlag: Girl:it / Stabenfeldt                                                     
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 124
Språk: Svenska
Originaltitel: Attitude
Genre: Balett (även dans), vänskap, grupptryck
Övrigt: Utläst 14 Juli 2014

Boken handlar om 14-åriga Cassandra "Cassie" Jordan som åker till Vancouver i Kanada för att gå på en sommarkurs på Pacific Coast balettakademi. Dit åker hon ända från Australien helt själv & bor hos värdfamiljen Harrison, som har en dotter vid namn Edie som också är 14 år.. och studerar på balettakademin. Edie är en blyg och ganska nätt tjej som är bästis med den tävlingsinriktade Melissa, som när man tänker efter är raka motsatsen. Men Edie fixar så att Cassie får vara i hennes och Melissas lilla gäng, men där utsätts Cassie för grupptryck när de röstar om vem av nykomlingarna som de ska "rösta" ut, och hon tvingas räcka upp handen även fast hon vet hur fel det är. Men när det händer nästa gång säger Cassie ifrån, och det blir ett himlans drama, och man får veta hur långt vissa är beredda att gå för att lyckas i livet.
 
Boken var väldigt lätt att komma in i .. vilket är ett stort plus! Man ville hela tiden veta vad som skulle hända och hur det skulle gå. Men det är väll en ganska typisk handling.. att nykomlingarna behandlas illa och så. Fast sånt här är faktiskt värt att ta upp och läsa om, för man kan faktiskt lära sig något av det. Att man ska våga säga ifrån & inte påverkas av ett grupptryck.. och att vissa faktiskt inte har någon chans att få välja vad de vill göra & bli när de blir stora. Om ens föräldrar t.ex. äger en bondgård, känner sig många tvingade att ta över den eller kanske ett företag. Så alla som har frihet att få bestämma vad man vill göra, fundera på om det här verkligen är det jag vill.. för du är inte tvungen till någonting. Många är även pressade av att behöva lyckas med något speciellt. Jag tycker i alla fall att boken är läsvärd! :D
 
Den får 3,5 /5 ♥ Obs: Går endast att köpa på engelska, om du inte kontaktar girl:it och frågar om du får köpa boken av dem! Det kan även gå att hitta begagnad! Men en sak jag kom på .. är att attitude (attityd på svenska) är en balett-grejs.. så trodde hon skulle vara bra på den.. haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna en söt liten kommentar! ♥ Det kan vara saker som att du gillade inlägget, någon bok som verkar intressant, ett boktips, jag har ett tips till din blogg eller om det är något som ser konstigt ut eller inte funkar. Feel free to write, om vad som helst. För lite längre frågor eller något annat kontakta mig på : Hannah.blogg14@gmail.com , annars går det i kommentar! :) PS. Kryssa i "AVISERA MIG" för att få ett mail när jag svarat på din kommentar!

Du gillar kanske även:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...